Hétvégén szeretném meglepni vacsival a párom, ötleteket várnék recepttel?
mennyire vagy gyakorlott a konyhában?
mindegy, azért írok pár egyszerűt:
- kiló sót beleöntesz egy tepsibe, ráfektetsz egy kopasztott-megmosott/szárazra törölt csirkét és addig sütöd míg aranybarna nem lesz. A só beissza majd a zsírját, azt ki kell önteni utána, de a bőre+húsa isteni! Köretnek lehet hozzá pl zöldséges rizs, vagy friss saláta.
- egy csomag levelestésztát felcsíkozol kb 3 ujjnyi vastagságban, majd mindegyik csík tésztába beletekersz egy virslit (lebőrözött, vagy ehető bőröset, nehogy rajta maradjon valami műanyag!). extra tipp: vizezd be a tetejüket és szórd meg szezámmaggal és sóval. Fektesd tepsibe és süsd meg (a tészta süljön ropogósra, de vigyázz, ne durrajnanak ki a virslik. ha meghűl, a virsli össze fog esni... már ha marad ami meghűlhet...
- sütőzacskóba tégy bele tetszés szerinti mennyiségű húst, pl csirkecombot, szórd be fűszerrel, zárd be a zacsit, szurkáld meg. süsd meg. ha pirítani is szeretnéd, akkor a legvégén nyisd ki és hagyd úgy is sülni. ezzel egyidőben egy tepsiben süss pár héjas krumplit.
nem értem, miért kellett lepontozni, én csak jót akartam... :-(
sose írok többé ebbe a témakörbe
én felpontoztalak, és ne keseredj el, mindig akad , akinek
van valami problémája,és a kákán is csomót keres. teljesen jókat írtál.
üdv.
helló, írom is. szép húsos oldalast a csontok mellett földarabolsz.besózod és zsírban, jó sok fokhagymával egy serpenyőben puha-piros-ropogósra sütöd.közben krumplit főzöl héjjában.
ha ezek megvannak előveszed a tesit, amit kicsit meglocsolsz az oldalas zsírjával.
a krumplit karikára vágod és egy sort leraksz a tepsibe.
két fej közepes hagymát félékarikára vágsz, és az egyiket rászórod a sor krumplira. erre kerülnek a kicsontozott oldalasok,amik ,ha nagyon vastagok, lapjával elvágsz. a sült husira megint egy sor hagyma jön, és végül a maradég krumplival zárjuk.a krumplira egy kis pecsenyezsírtlocsolhatsz.
egy nagypohár tejfölt elkeverünk 2-3 tojással,sózzuk majd kedvenc fűszerünket beletehetjük pl. bors, majoranna,akár egy kis
pirospaprika is.
ráöntjük a rakottasra, hogy mindenhova jusson belőle.
tetejét megszórjuk bőven reszelt sajttal, ami lehet akár füstölt is, és addig sütjük,míg szép piros nem lesz.
mi nagyon szeretjük, és még senki nem csalódott benne.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!