Írnátok nekem olyan muffin receptet amibe bele tudom tenni a maradék kókuszos szaloncukromat?
Én a maradék szaloncukrokat ketté, negyedbe vágom (bármilyen ízűt) és vagy egyensújytésztába, vagy keverttésztás kuglófba sütöm bele.
Egyensúly: negyed kiló, cukor, margarin, liszt, 6 tojás sárgája+felvert fehérje, sütőpor. Izlés szerint citromhéj, rum......
Kuglóf: negyed kiló cukor, margarin, fél kiló liszt sütőpor, 3-4 tojás, negyed liter tej. Ízlés szerint citromhéj, rum....
Mindkettőből süthettsz maffint is, a kuglóftészta kicsit keményebb.
Köszi mindkettőtöknek :) Ki fogom próbálni, sztem a hétvégén :)
Ha valakinek van még vmi jó tippje, ossza meg velem nyugodtan :)
Íme az én receptem. A szaloncukrot vagy apróbbakra darabolva keverd a tésztába, vagy egy fél darabot tegyél a közepébe.
Muffin ( alaprecept )
Hozzávalók:
Száraz alapanyagok: 25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
Nedves alapanyagok: 2 egész tojás
2,5 dl natúr vagy gyümölcsös joghurt
(lehet ugyanennyi tejföl vagy tej is )
15 – 20 dkg cukor
0.75 dl olaj
Elkészítés:
Legelőször a muffinformát margarinnal vagy zsírral kikenjük, be is lisztezhetjük. (Persze ha muffin-papírt használsz, vagy szilikon formát, akkor nem kell kikenni, lisztezni.)Majd 15 – 20 percre betesszük a fagyasztóba. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A száraz és a nedves alapanyagokat külön - külön összekeverjük. Majd a száraz alapanyagokat beleöntjük a nedves alapanyagokba, és gyorsan összekeverjük. Nem szabad sokáig keverni, mert akkor nem lesz könnyű és laza a tészta.
A tésztát a formába kanalazzuk, és 20 percre a sütőbe tesszük. Kb. 10 percig hagyjuk hűlni, utána kiszedhetjük a formából.
Variációk:
Tehetünk bele kakaóport, csokidarabokat, fahéjat, gyümölcsdarabokat ( pl. meggyet; de narancsot semmiképp), diót, mogyorókrémet, stb.
Keverhetjük a tésztába, de lehet úgy is, hogy a formába teszünk 1 kanál tésztát, rá tölteléket, tetejére megint tésztát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!