Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Tudtok-e valami nagyon könnyen...

Tudtok-e valami nagyon könnyen elkészíthető, fincsi kaját?

Figyelt kérdés
A feleségemet szeretném a szülinapján azzal meglepni, hogy főzök neki, mire hazajön. De én steril vagyok a konyhában. Olyan receptet várok, amit könnyen, gyorsan el tudok készíteni, s egy kicsit ünnepi.
2009. febr. 24. 13:03
 1/2 anonim ***** válasza:

Óváry szelet petrezselymes bugonyával vagy szerintem még a tepsis pulykemellet könnyű megcsinálni.

Utóbbi csak annyi hogy foghagymás tejbe áztatod a húst kiveszed beleteszed lisztbe utána tojásba mjd reszelt sajtba. Egy jénait vagy tepsit kikensz margarinnal beleteszed a húst majd öntessz rá főzőtejszint. 1/2 óra sütés fóliával utána pedig amig meg nem pirul. Köretnek bármi jó hozzá.

2009. febr. 24. 13:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Bármilyen sütőzacskós kaja. Az üzletekben az alufólia, folpack környékén szokott lenni, amit én szoktam venni, abban 8 db zacskó van zárószalaggal.

A leggyorsabb a csirke vagy pulyka mellből készíteni, de lehet sertéscomb, karaj, tarja, halszelet.


Akkorára vágom a husit, mintha pörköltnek csinálnám. Egy üveg vagy porcelántálba rakom, egy pohárba összekeverem a szárnyas fűszerkeveréket (grill vagy sima vagy bármilyen kedvelt fűszereket) 1 dl olajjal, rakok bele sót, borsot, ha úgy tartja kedvem, akkor chilit és zúzott fokhagymát (vagy fokhagyma granulátumot) és ezzel a keverékkel összeforgatom a husit. Félrerakom.

Tisztítok és felaprítok zöldségeket: krumpli (nagyobb darabokra), zöldborsó, gomba (közepes fej gombát 4-6 db-ra), brokkoli, karfiol (közepes rózsákra szedve), kelbimbó (a nagyobbakat kettévágom), sárgarépa (ezt általában kis hasábokra vágom), fehérrépa, 1-2 fej vöröshagyma (cikkekre vágva), mikor éppen mi van otthon, tetszőlegesen variálható.

A zöldséget összekeverem a husival.

A sütőt begyújtom közepes hőfokra (nekem gázsütőm van, 4-5 közé szoktam állítani), előveszek egy nagy tepsit, amibe majd belerakom a zacskókat.

Ha sok alapanyagot vágtam össze, akkor két zacskóba belerakom úgy, hogy ne legyen nagyon teletömve. A zárószalaggal bezárom, elfektetem, a tetejét megszurkálom hústűvel (3-4 lyuk), kb. 20-30 perc alatt készen van.

Ha két kisebb zacsiban csinálod az 1-1 adagot, akkor lehet zacsiban tálalni: rárakod a tányérra a zacskót (zárószalaggal), raksz mellé egy kis csalamádét díszítésként.

Jó főzőcskézést!

2009. febr. 24. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!