Mit csináljak belőle? Van vagy 10 üveg házi meggybefőttem, kaptuk, kidobni nem akarom.
Meggyes pite
Hozzávalók: (a pohár, az a joghurtos pohár)
2 pohár natúr joghurt
1 pohár olaj
4 pohár liszt
2 pohár kristály cukor
4 db tojás
2 csomag sütőpor
2 csomag vaníliacukor
2 üveg kimagozott meggybefőtt
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban össze kell keverni, amikor már csomómentes, kivajazott és lisztezett tepsibe önteni.
Rászórod a meggyet, és 180 fokos sütőben 30-40 percig sütöd.
(Figyeld közben, hogy ne pirítsd túl a tetejét!)
Nagyon finom, és mi ketten nagyon hamar elfogyasztjuk ezt az adagot. Ehhez egyből 2 üveget elhasználhatsz.
húsokhoz....
szerencsére ez nem mindehol dívik.
Beleborzongok, ha látom, hogy befőttel eszik a húst...zsíros maszatban úszik a gyümölcs:))
3. vagyok, én így csinálom a meggy szószt:
A befőttet magozva, a levével együtt felmelegítem jó forróra (forralni nem szükséges), 1 dl tejfölbe belekeverek egy púpozott evőkanál lisztet, és ezzel behabarom. Kicsit fel kell főzni, amíg jó sűrű nem lesz. Ha túl sűrű lenne, vízzel lehet higítani.
A végén adok hozzá pici sót, reszelt citromhéjat. Ha nem elég édes, a végén lehet a forró mártásba még cukrot keverni, de ezzel már nem kell főzni.
Jó étvágyat hozzá.
Meggyszósz (vagy meggymártás): Nagyon finom meggyszószt tudsz készíteni az alábbi módszerrel.
Hozzávalók:
1 üveg meggybefőtt (7 dl)
1 1/2 csomag epres, vagy puncsos pudingpor
2 dl tej
Elkészítése: a meggybefőttet beleöntöd egy lábasba, majd felöntöd annyi vízzel, hogy kb 2 liter legyen az egész. Megkóstolod és ha nem elég savanyú, akkor ízesíted citromlével és egy kis cukorral, vagy mézzel. Tehetsz hozzá 2 szem szegfűszeget és egy darabka fahéjat is. Ezután felforralod. Közben a másfél csomag pudingport simára kevered 2dl hideg tejjel, majd folytonos kevergetés közben a forrásban lévő meggyre öntöd. Felforralod és már kész is a fínom meggyszósz. Hidegen is nagyon finom és egészséges. Ha a befőtt szegfűszeggel és fahéjjal lett elrakva, akkor természetesen ezeket el lehet hagyni a szószból. Hidegen készítendő puding nem jó hozzá, csak a főzőpuding! Én a puncsosat szeretem jobban :-)
Én a kókuszgolyó közepébe szoktam egy szem meggyet tenni, a levét meg a tésztájába szoktam keverni.
Egy nagyobb adag kókuszgolyóhoz egy fél üveg meggy fogy el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!