Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit csináljak belőle? Van...

Mit csináljak belőle? Van vagy 10 üveg házi meggybefőttem, kaptuk, kidobni nem akarom.

Figyelt kérdés
2009. febr. 22. 00:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Gyümölcslevest! Meggyszószt sülthússal. Nagyon finom. Meggyes lepényt, ez a másik finomság, amiért ölni tudék, vagy meggyes rétest, fekete erdő tortát, zselatinos tortát (piskóta tortaformába sütve, kettévágva, vanília krémmel meg kenve rátenni a másik felét tetejét is megkenni krémmel, majd a krém tetejére rápakolni a meggyet. A meggy levét zselatinnal felforralni, kicsit hűlni hagyni, majd ráönteni a sütire és betenni a hűtőbe. Ha kihűlt és megdermedt szépen szeletelhető, mutatós és nagyon finom.):-)! Ki ne dobd, az a lényeg, mert nagyon sok finomság készíthető belőle!.
2009. febr. 22. 02:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom miért aggódsz miatta, eláll. Majd szép lassan felhasználod. Magában húsokhoz, sütibe, tortába nagyon finom. Minden gyümölöcs és csokis édességhez illik. Ha csinálsz egy sima vajas krémet és a levét belerakod nagyon fel tudja dobni. Isteni a csokitortában. Bóléba is jó. Gyümölcsturmixba. Natúr joghurtba egy kis lé és pár szem és kész a gyümölcsjoghurt. Sztem tejbegrízbe és rizsbe is teheted. Ha gyorsan kell egy torta akkor tortalap, puding(vanília v. csoki) és pudingba és tetejére meggybefőtt. Én imádom.:D
2009. febr. 22. 10:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Meggyes pite


Hozzávalók: (a pohár, az a joghurtos pohár)

2 pohár natúr joghurt

1 pohár olaj

4 pohár liszt

2 pohár kristály cukor

4 db tojás

2 csomag sütőpor

2 csomag vaníliacukor

2 üveg kimagozott meggybefőtt


Elkészítés:

A hozzávalókat egy tálban össze kell keverni, amikor már csomómentes, kivajazott és lisztezett tepsibe önteni.

Rászórod a meggyet, és 180 fokos sütőben 30-40 percig sütöd.

(Figyeld közben, hogy ne pirítsd túl a tetejét!)


Nagyon finom, és mi ketten nagyon hamar elfogyasztjuk ezt az adagot. Ehhez egyből 2 üveget elhasználhatsz.

2009. febr. 22. 11:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
17%

húsokhoz....

szerencsére ez nem mindehol dívik.

Beleborzongok, ha látom, hogy befőttel eszik a húst...zsíros maszatban úszik a gyümölcs:))

2009. febr. 22. 11:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
Köszi az ötleteket, az a problémám h nincs spajzom és nem tudom hova rakni, fel szeretném használni miinél előbb. Ja és még szilvából is van vagy 3 meg barack is... Mi is szeretjük rántott húshoz a befőttet de akkor sem tudunk ennyit megenni. Viszont amiket írtatok kipróbálom, mert a gyümilevesen kívül nem sok használható jutott eszembe, köszi.
2009. febr. 22. 13:29
 6/12 A kérdező kommentje:
Ó kedves első, leírnád még hogy készül a fini meggyszósz? Vagy bárki aki gyakran csinál. Köszi
2009. febr. 22. 13:33
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

3. vagyok, én így csinálom a meggy szószt:

A befőttet magozva, a levével együtt felmelegítem jó forróra (forralni nem szükséges), 1 dl tejfölbe belekeverek egy púpozott evőkanál lisztet, és ezzel behabarom. Kicsit fel kell főzni, amíg jó sűrű nem lesz. Ha túl sűrű lenne, vízzel lehet higítani.

A végén adok hozzá pici sót, reszelt citromhéjat. Ha nem elég édes, a végén lehet a forró mártásba még cukrot keverni, de ezzel már nem kell főzni.

Jó étvágyat hozzá.

2009. febr. 22. 15:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Meggyszósz (vagy meggymártás): Nagyon finom meggyszószt tudsz készíteni az alábbi módszerrel.

Hozzávalók:

1 üveg meggybefőtt (7 dl)

1 1/2 csomag epres, vagy puncsos pudingpor

2 dl tej

Elkészítése: a meggybefőttet beleöntöd egy lábasba, majd felöntöd annyi vízzel, hogy kb 2 liter legyen az egész. Megkóstolod és ha nem elég savanyú, akkor ízesíted citromlével és egy kis cukorral, vagy mézzel. Tehetsz hozzá 2 szem szegfűszeget és egy darabka fahéjat is. Ezután felforralod. Közben a másfél csomag pudingport simára kevered 2dl hideg tejjel, majd folytonos kevergetés közben a forrásban lévő meggyre öntöd. Felforralod és már kész is a fínom meggyszósz. Hidegen is nagyon finom és egészséges. Ha a befőtt szegfűszeggel és fahéjjal lett elrakva, akkor természetesen ezeket el lehet hagyni a szószból. Hidegen készítendő puding nem jó hozzá, csak a főzőpuding! Én a puncsosat szeretem jobban :-)

2009. febr. 22. 15:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Az előzőhöz még annyit, ha ugyanezt csak 1 tasak pudingporral csinálod, akkor nagyon fimom krémes meggyleves lesz belőle. Almából is készíthetsz ugynezzel a módszerrel levest is és mártást is, csak ott vanília pudingot használunk. Ez a leggyorsabb és legegyszerűbb módszer gyümölcsleveszek, vagy gyümölcsmártások elkészítéséhez és szerintem ez a legfinomabb.
2009. febr. 22. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Én a kókuszgolyó közepébe szoktam egy szem meggyet tenni, a levét meg a tésztájába szoktam keverni.

Egy nagyobb adag kókuszgolyóhoz egy fél üveg meggy fogy el.

2009. febr. 22. 21:20
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!