Írnátok nekem könnyen elkészíthető süteményeket?
13 éves vagyok. Szeretnék valamit sütni anyának. Gyorsan elkészíthető, könnyű, átlagos hozzávalókat igénylő sütiket szeretnék. Nem muszáj sütőben készülnie, lehet hűtős is.
Még egy kérés: olyat írjatok ami 1-2 órán belül elkészíthető.
nagyon köszönöm!
13/L
Köszi!
Sajtos rúd:
Sajtos rúd:
* 50 dkg liszt
* 25 dkg margarin
* 20 dkg reszelt sajt
* 1 kis poharas tejföl
* 2 teáskanál só
* A tetejére:
* 1 tojássárgája
* reszelt sajt
Elkészítés:
A lisztet, margarint, reszelt sajtot, tejfölt, sót összegyúrom, kinyújtom, majd derelyemetszővel vagy késsel rudakat vágok. A tetejét megkenem a tojássárgájával, megszórom reszelt sajttal, majd forró sütőben megsütöm. 180-200 fokon kb. 20-25 percig. Mivel nem élesztős, nincs vele sok macera, csak összegyúrod, és kész. Ebből elég sok lesz, fél adaggal is próbálkozhatsz. A margarin hideg legyen, ne olvaszd meg. Könnyebb összedolgozni a liszttel, ha nagylyukú reszelőn lereszeled. A mikróba is berakhatod, de csak épp annyira, hogy picit megpuhuljon, ne olvadjon, meg. Én reszelni szoktam.
Majd írd meg, hogy sikerültek a sütik.
Ezt Te küldted! Finom lett!
Muffin:
Ez is jó lett, csak nem magasodott hanem szélesedett! :)
Örülök, hogy ízlik a sajtosrúd. :)
A muffint, amit belinkeltél, én is megcsináltam ma délután, finom lett, de én maradok a jól bevált receptemnél, amit neked is leírtam. Próbáld majd ki azt is egyszer, hidd el, nagyon finom.
Jó! :)
Ezentúl is fogok sütni! Megszerettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!