Adnátok ötleteket főzéshez?
elhatároztam hogy össze állítok egy havi menüt és ezekhez egyszerre veszem meg a hozzávalókat hogy ne minden nap kelljen boltba menni pénzt költeni...
olyasmi kell amit azért 2 pici gyerek mellett is nem gond megcsinálni...
pörkölt, paprikás krumpli, krumplis tészta meg van és még?
kb 22-24 db étel kéne leves és második is
rakottkrumpli,virslis-tejfölös krumplileves, rakottkel,rakottkarfiol,töltöttgomba,rakott tészta(másodnapos pörkölttel akár,de ha nincs sok leve a pörköltnek akár brassóit is csinálhatsz belőle) rántott tök,tészták,fasírt,tócsni,a krémlevesek a leggyorsabbak szerintem(csak megfőzöd a zöldséget,leturmixolod,tejfölözöd,összemelegíted) és ezt kb minden zöldséggel/gyümölccsel meg lehet csinálni
a lényeg szerintem h mindig legyen változatos...hétfő főzelékes,kedd tésztás,szerda rizses,csütörtök krumplis,péntek salátás,szombat tarhonyás,vasárnap pároltzöldséges...ha ötletet akarsz meríteni h mihez mi passzol,menj be valahova menzára/neten keress rá és nézd meg a menüt(ha peched van hétfő-péntek tészta,de ritka) vagy ha nem akarsz főzni,tudd meg h melyik menzán a legfinomabb a kaja és csak beviszed meg elhozod az ételest/házhozhozzák. mi pl szoktunk olyat h sokat főzünk-pl töltöttkáposztából ha van 1 délelőttünk szabad akkor megfőzünk egy akkora fazékkal mint a gáztűzhely és szétszedjük edényekbe és lefagyasztjuk...ugyanez a tejfölös pörköltalappal...többet főzünk és lefagyasztjuk,aztán később eldönthetjük,hogy épp borsót dobálunk bele,gombát,húst,zöldséget,vagy épp mindet,az alap már kész,azzal már nem kell szenvedni...hirtelen kb ennyi jut eszembe,de írok még ha rámjön^^ jó főzést^^
Szia!
Zöldborsóleves daragaluskával-Sült csirkecomb petrezselymes krumplival
Paradicsomleves (betű-)tésztával-Rántott gomba rizzsel
Tojásleves-Lencse főzelék fasírttal
Zöldbableves-Rakott krumpli
Húsleves csigatésztával-Főtt hús almaszósszal,tört burgonya
Zellerkrémleves pirított zsemlekockával-Bolognai spagetti
Magyaros karfiolleves-Rántott csirkemáj rizzsel
Sárgaborsóleves-Krumplifőzelék sertés pörkölttel
Zöldségleves-Pásztortarhonya
Szárazbableves füstölt hússal-Túrós palacsinta
Ezzel a 10 menüvel igyekeztem segítségedre válni !
Minden jót nektek!:)
Én ezt így nem tartom praktikusnak, mert lehet, hogy többet töltesz azzal, hogy a különböző boltokban keresed a hozzávalókkal.
Én két utat követek: csüt-péntek kitalálom, hogy hétvégén mit fogok főzni, azokból mennyi maradék lesz hétköznapra, és kb. mivel fogom a többi napot pótolni. És a hétvégi (heti egyszeri) bevásárlást ennek megfelelően végzem.
A másik út: ha ezek közben valahol valami akciósat találok (pl. malachús 500.- Ft/kg), akkor abból vásárolok nagyobb mennyiséget. Otthon szétosztom (rántani vagy pörköltnek stb.) és berakom a fagyiba. Ezzel viszont néhány hétvégi nagybevásárlást váltottam ki.
Az, hogy egy egész hónapra előre megírni a listát, és vagy kapsz hozzá valamit, vagy nem és borul minden. Ezzel rengeteg időd megy el egyrészt a listára, másrészt a bevásárlásra.
Itt nézegethetsz.
Megjegyzem, az angol trifle-t is egyszerű elkészíteni, ráadásul nagyon finom. Tudom, hogy nem írtál sütit, de ezt még sütőbe se kell rakni.
Plusz írtad a pörköltöt. Nem tudom hány évesek a gyerkőcök, de én nagyon szeretem, ha kapok szaftos kenyere. A pörköltből ered. Egyszerűen levágsz egy szeletet, belemártod és már ehetik is. Nagyoon finom.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!