A főzőmargarint lehet vajjal helyettesíteni?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy drágább, de nem ehetek margarint (még jobb minőségűt sem), és szeretnék margarin nélküli sütit csinálni. Vajat ehetek. (Nem koleszterinről van szó, mielőtt azt hinné valaki.) Azzal helyettesíthetem?2011. márc. 11. 19:45
1/8 anonim 

válasza:

persze! még finomabb, mint a margarin.az, hogy , melyik egészségesebb, ma már senki sem tudja eldönteni, annyi hit és tévhit kering.
2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! :)
Hát igen. Csak féltem, hogy belém fognak kötni, hogy a vaj hizlal, meg magas koleszterint csinál, és drágább stb.
2011. márc. 11. 19:56
3/8 anonim 

válasza:

A vajjal egy probléma van, mégpedig az, hogy nagyon könnyen odaég. Én ha igazán finom rántott akármit szeretnék csinálni, egyszerűen vajban sütöm ki, de nagyon kell rá figyelni. Ugyanez sütikre is igaz, szóval ne felejtsd benn a sütőben :)
Valamint mivel a vajnak magasabb a zsírtartalma (a margyrin jó része egyszerűen víz), valószínűleg kevesebb is elég belőle, ezt ki kell kísérletezned.
4/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Neked is! :)
2011. márc. 11. 20:10
5/8 A kérdező kommentje:
Várok olyan választ, aki tudja esetleg, hogy arányában a vajból mennyivel kell kevesebb, mint a margarinból.
2011. márc. 11. 21:15
6/8 anonim 

válasza:

Süteménybe ugyanannyi vaj kell,mint a sütőmargarinból. Csak jobb ízű lesz a tészta belőle,vagy a krém belőle.
A főzőmargarin helyett pedig használj zsírt,az egészségesebb is.
7/8 anonim 

válasza:

a zsír, az olaj 100 %. A vaj 80 % zsiradékot tartalmaz, a sütő-főző margarinok 70 %-osak.tehát zsírból, vajból kevesebb is elég.
8/8 A kérdező kommentje:
Aha! Soha nem néztem a zsírtartalmukat, de akkor ezek alapján százalékos arányban ki fogom számolni. Köszi szépen!
2011. márc. 15. 14:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!