Le tudná nekem írni valaki a Nelson szelet receptjét?
Nelson szelet
10 dkg cukrot 10 dkg zsírral, 2 tojás sárgájával, 1 ek. kakaóporral, és 20 dkg liszttel, 1/2 cs. sütőporral jól összegyúrunk. Vajazott tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, félig megsütjük, azután málnalekvárral megkenve, a következő habbal betakarjuk, és ismételten meleg sütőbe téve, készre sütjük. Habos réteg: 2 tojás sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 1 cs. vanillincukrot, 5 dkg őrölt diót, 5 dkg őrölt mandulát, és a 4 tojás fehérjének keményre vert habját.
Nagyon finom süti. Én mandulát nem teszek a habba, hanem 10 dkg darált diót szoktam belekeverni. A lekvár pedig változó, úgy tudom, eredetileg málnalekvárral kell csinálni, de én szoktam barackkal is.
Eddig nem ismertem ezt a sütit, de nagyon jól hangzik.
Lehet kipróbálom a hétvégén.Kb mennyi a sütési idő miután ráteszem a habot?15-15-20 perc?
És a hőmérséklet, meleg, vagy nagyon meleg sütő?
Nekem csak egy egyszerű gáztűzhelyem van.
Bocsi a sok kérdésért..
Köszönöm.
És még egy kérdés, bocs..többet nem kérdezek, ígérem. Szerinted házi szilvalekvárral (is)finom lehet?
Szerintem szilvalekvárral is finom, én eddig csak málna, barack és meggylekvárral csináltam, de tuti jó lesz szilvával is. Nekünk a baracklekváros a kedvencünk, mert szerintem az passzol leginkább a diós habhoz. Úgyhogy szerintem kísérletezz a szilvalekvárral nyugodtan, el nem rontja az ízét, az biztos.
Ja, még valami! Megesett már, hogy nem volt itthon kakaóporom és a tésztájából az kimaradt, de úgy is nagyon finom lett.
De legközelebb én eperlekvárral fogom kipróbálni, és a 10 dkg dió helyett ugyanennyi kókuszreszeléket fogok a habba szórni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!