Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Le tudná nekem írni valaki a...

Le tudná nekem írni valaki a Nelson szelet receptjét?

Figyelt kérdés
2011. márc. 11. 17:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nelson szelet


10 dkg cukrot 10 dkg zsírral, 2 tojás sárgájával, 1 ek. kakaóporral, és 20 dkg liszttel, 1/2 cs. sütőporral jól összegyúrunk. Vajazott tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, félig megsütjük, azután málnalekvárral megkenve, a következő habbal betakarjuk, és ismételten meleg sütőbe téve, készre sütjük. Habos réteg: 2 tojás sárgáját 18 dkg cukorral habosra keverünk, hozzáadunk 1 cs. vanillincukrot, 5 dkg őrölt diót, 5 dkg őrölt mandulát, és a 4 tojás fehérjének keményre vert habját.

Nagyon finom süti. Én mandulát nem teszek a habba, hanem 10 dkg darált diót szoktam belekeverni. A lekvár pedig változó, úgy tudom, eredetileg málnalekvárral kell csinálni, de én szoktam barackkal is.

2011. márc. 11. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 A kérdező kommentje:
Úristen!!! Nagyon szépen köszönöm!! :)
2011. márc. 11. 18:27
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
Szívesen! :)
2011. márc. 11. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
75%

Eddig nem ismertem ezt a sütit, de nagyon jól hangzik.

Lehet kipróbálom a hétvégén.Kb mennyi a sütési idő miután ráteszem a habot?15-15-20 perc?

És a hőmérséklet, meleg, vagy nagyon meleg sütő?

Nekem csak egy egyszerű gáztűzhelyem van.

Bocsi a sok kérdésért..

2011. márc. 11. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Meleg sütőbe teszem (180 fokra), a tésztát kb. 10 percig sütöm, aztán rákenem a lekvárt (jó sűrű lekvár legyen, én sütésállót használok), majd megy rá a hab, és még kb. 15-20 percre visszatolom a sütőbe. Ha a hab teteje már kezd barnulni, akkor jó. A sütési idő természetesen a sütőtől is függ, anyukámnál például minden hamarabb sül, mint nálam. Érdemes megsütni, mert tényleg finom.
2011. márc. 11. 19:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Köszönöm.

És még egy kérdés, bocs..többet nem kérdezek, ígérem. Szerinted házi szilvalekvárral (is)finom lehet?

2011. márc. 11. 19:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szilvalekvárral is finom, én eddig csak málna, barack és meggylekvárral csináltam, de tuti jó lesz szilvával is. Nekünk a baracklekváros a kedvencünk, mert szerintem az passzol leginkább a diós habhoz. Úgyhogy szerintem kísérletezz a szilvalekvárral nyugodtan, el nem rontja az ízét, az biztos.

Ja, még valami! Megesett már, hogy nem volt itthon kakaóporom és a tésztájából az kimaradt, de úgy is nagyon finom lett.

De legközelebb én eperlekvárral fogom kipróbálni, és a 10 dkg dió helyett ugyanennyi kókuszreszeléket fogok a habba szórni.

2011. márc. 11. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
50%
Köszönöm :)
2011. márc. 11. 19:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
Megsütöttem, és mindenkinek nagyon ízlik :)
2011. márc. 12. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Örülök, hogy sikerült, nálunk is nagy kedvenc. Végül milyen lekvárral készítetted?
2011. márc. 12. 16:22
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!