Tojásban kemény kiscsirke?
Jól kezdődött a napod. :D
Nem kizárt h kiscsibe volt. Megetted? :P
Ilyet meg nem pipaltam! :) Milyen regi tojas volt?
Ugy vizsgalom meg, hogy vizbe teszem, es ami feljön, amr nem jo. Elöször "elfekszik" a tojas, majd egyre egyenesebben all, vegül feljön a viz felszinere, igy lesz a frissböl egyre kevesbe friss, majd romlott.
Anyosom ezzel szemben a sütnivalo felett ketteveszi es a nyitott tojassal a ket kezeben megszagolja, neki ez a mervado. Ha büdös, mindegy, a zapnak szaga eseten dobja ki. Töle tudom, hogy regen augusztusban felretettek a tojasokat, es meg karacsonyra is azt hasznaltak, mert a hidegben nem tojnak eleget a tyukok, pedig hütö hianyaban csak hüvös helyen tudtak tarolni. Anyosom ma is ehhez a szokashoz tartja magat, ugyanigy a pinceben tarolja honapokig, egesz evben. Es barmilyen furcsa, anyosom nagy tetelben, eladasra is rengeteget süt, ez az egyetlen beveteli forrasa, tehat ebben hiszek is neki. (Amugy sok valotlan dolgot is mond.) Persze mivel ennyire nem vagyok meresz, mint ö, ha a tojas a vizben "egyenesen all", es nem mozdul kicsit se jobbra, se balra, mar dobom is ki. Megis, a ferjem, aki anyosom föztjet-sütjet gondolkodas nelkül megeszi, tegnap pont megkerdöjelezte az egyik tojasomat. Megpedig megrazta, es szerinte mar csirke van benne, mert kemenyebb valami mozog benne. :)
Tegnap azt hittem, ez valami vicc, hogy lenne csirke a tojasban (mert nem sokban különbözött razaskor mas tojastol), de most, hogy a kerdest olvasom... XD...
OFF: köszönöm a joszandeku eszreveteledet. Mivel nem faluban lakunk, ismerösöknel közel 100 km-re vesszük a tojast, nalunk ilyen friss tojas nemigen van. Amikor vesszük, akkor persze frissnek mondjak, max. 1 hetesnek, de innen meg kb. 1 honapig, neha tovabb is hasznaljuk. De hütöben tartom, igy tovabb elall, amikor elfelejtettem betenni, kevesebb ideig tartott. Igy mar van különbseg a frisseseg meresnel, a vizben nem ugy all a regebbi tojas.
Elözö
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!