Minden nyers tojásban van szalmonella? Vagy ha megbízható helyről kapom, akkor fogyaszthatom nyersen?
Normálisan egy nyers tojásban nincsen szalmonella - csak a héján, kívül - mivel az élő tojás védekezik ellene. Ezért is nem jó ötlet megmosni, csak közvetlenül a feltörés előtt.
Tehát, ha megbízható helyről veszed a tojást, frissen eszed, és előtte közvetlenül megmosod, valamint a héját nem kevered össze magával a tojással - akkor megeheted nyersen is.
Egyébként miért akarod nyersen enni? A hangszálaidat fényezed?
Nincs minden tojásban szalmonella, sőt, elég ritka, hogy van, de ha van, akkor a nyers tojással lehet a legnagyobb bajt csinálni. Ha szalmonellás tojást megfőzöl, akkor kevésbé leszel beteg, mintha nyersen eszed, ezért mondják, hogy nem biztonságos a nyers tojás. Általában a nagyobb áruházakban árult tojások mind mentesek.
Amúgy az első válaszolónak: nagyon sok ételbe nyers tojás kell :) Pl. a mágjarakásba, tatárbifsztekbe, stb. stb. :)
Én a máglyarakás tojását meg szoktam sütni.
De ott van pl a tiramisu is.Illetve állítólag nagyon egészséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!