Miért reped meg a keksztekercsem a feltekerés során?
Figyelt kérdés
Kevés benne a tej, vagy sok?Vagy túl vastagra sodortam a tésztát?Kérlek segítsetek!2011. márc. 10. 18:24
1/7 anonim válasza:
Túl száraz.
Tegyél hozzá tejet, meggylevet, lekvárt.
2/7 anonim válasza:
Az, h milyen vastag a tészta nem befolyásolja nagyon.
3/7 anonim válasza:
valóban száraz lehet, egy kis olvasztott vaj , vagy margarin is segíthet.
4/7 anonim válasza:
Au attól függ, hogy próbálod feltekerni. Ha finomkodsz, és óvatosan, akkor persze, hogy széttörik, de ha ha határozott mozdulattal csinálod, akkor elvileg nem szabad eltörnie.
5/7 anonim válasza:
Az én trükköm a következő:.
1. Egy konyharuhát bevizezek, kicsavarom, leterítem az asztalra/nyújtódeszkára.
2. Erre ráteszem a tésztát.
3. A tetejére meg egy zsírpapírt teszek, így könnyen ki tudom nyújtani a tésztát.
4. A töltelékkel megkent tésztát a konyharuha segítségével könnyű feltekerni, és a nedvességtől nem repedezik.
Sok sikert az elkészítéshez!
6/7 anonim válasza:
Feltekerés előtt hűtőben kell pihentetni
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!
Tettem hozzá még egy kis tejet, meg margarint is.De úgy is még repedt, igaz nem annyira, de esztétikailag romlott picit:)De többet nem akartam hozzátenni, mert már ragadt is.Az íze amúgy jó lett, köszi a segítséget!
2011. márc. 11. 18:24
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!