Nincs sütőmargarin itthon. Lehet nélküle is tortát készíteni?
Ehhez nem kell margarin:
Nekem nagyon szépen feljött, simán ketté lehetett volna vágni, pedig nem is akartam tölteni.
A rendes piskótalaphoz se kell margarin, csak a krémhez. Pudinggal helyettesítheted.
nekem is van egy nagyon jó olajos piskóta receptem.
-14 dkg liszt
-14 dkg cukor
-2 tojás
-1 teáskanál sütőpor
-fél deci olaj
-fél deci melegvíz
a tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az olajat, a melegvizet és a sütőporos lisztet. végül a tojások kemény habbá vert fehérjét lazán belekeverjük.
én általában gyümölcstorta alapnak szoktam bordázott formában kisütni, de a 24-es kapcsos formában is nagyon jó, akár
felébe elvágható tortaalapot kapunk.
a kapcsos formát kiszabott sütőpapírral szoktam bélelni.
15-20 perc előmelegített sütőben. ha púposodna, meg kell szúrkálni, és visszamegy.
a végén tűpróba.
üdv.
A sima piskótához se vaj, se olaj nem kell. Mi abból szoktuk a tortát.
A formát meg sütőpapírral kell kibélelni, oda sem muszáj a vaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!