Kolis vagyok és éhes. Mondom mim van, mit lehet ebből csinálni?
Szintén kolis.
Rizst, krumplit, leveseket elég könnyű csinálni. Pl sült krumpli kechuppal (tecsóban kb 150 ft litere). Rizseshús hűtőben napokig jó (rizs + kevés pörkölt összekeverve). stb.
Ha legközelebb mész boltba, a következőt ajánlom megvételre:
1 doboz tojás (kb 300)
1 doboz tejföl (kb 65)
1 doboz tartós tej (kb 150)
leveskocka
1 kiló búzadara (kb 150)
valamennyi krumpli, (250 körül kilója)
valamennyi vöröshagyma, (1-2 fej, 250/kg)
valamennyi répa (150/kg)
levespor (a teszkós levesporok egész jók, kb 100 Ft/db)
babkonzerv (150 Ft)
esetleg kész konzerv, 200-300 Ft-ért komplett kajád van
Ha van fagyasztó is (kétlem), akkor pár cuccot oda is bedobhatsz. (borsó (179 Ft Teszkó (és finom))
fűszerek (aldi/lidl a legolcsóbb)
Akciókat figyeld, de ne dőlj be mindennek (pl. a csirkecomb most akciós a teszkóban, (549/kg), de a CBA-ban akció nélkül 399.
ebből aztán majd lehet csinálni:
rántotta, nokedli, darakása, daranokedli leves, babgulyás (gulyásleves porral), borsóleves, tejfölös tészta, krumpligombóc, babfőzelék, borsófőzelék, tojásleves, paprikás krumpli
lecsókonzerv is lehet otthon, (nem a legolcsóbb azért, de pl tarhonyával vagy rizzsel tök jó)
most meg szerintem a szalámis tészta is egész finom :)
Gondolkozz el a főzelékeken. Elég olcsón lehet venni üveges meg fagyasztott zöldségeket, kell hozzá só, bors, tejföl, liszt. Ezzel kb mindent meg lehet csinálni. Feltéttel együtt is max. 200 Ft-ból kijön egy adag. Mehet rá pl. tükörtojás, rántott párizsi, egyéb előre rántott, fagyasztott cuccok, ami épp akciós.
Nekem nagy kedvenc kajám a következő: margarinra teszel egy serpenyőben felkarikázott krumplit és hagymát, ezt megsütöd. Kb. fele-fele arányban kell legyenek, esetleg a hagyma több, ha nagyon nincs pénzed. Só, bors. Önmagában is jó, de ha van egy tojásod, azt a vágán ha ráütöd és belekevered, még jobb :) Néha még ma is megcsinálom ezt :)
Szerintem vegyel holnap tojast!Javaslom a tojasos nokedlit!
Nagyon finom es laktato,ugyanakkor olcso kaja!Ha csak 1 szemelyre fozol,eleg hozza negy tojas!Ketto a nokedli tesztaba,2 amit rautsz a vegen!Es a kovetkezo napokra me'g marad 6db tojasod!/felteve,ha 10db-ot vasarolsz!/
Jo etvagyat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!