Hogyan kell grillázst késziteni? Finomra és egyszerüen!
Rengeteget készítettünk itthon, itt van pár tapasztalat:
-A cukrot soha ne mind egyszerre kezd olvasztani, hanem lassan adagolva
-Öntsél bele kis citrom levet (ettől világosabb lesz)
-Fölösleges a márványlap, és nem is kell olajozni tányért. Ami nekünk bevált, a nyújtódeszkára egy sütőpapír (zsírpapír). Erre tuti nem fog leragadni, és akár legközelebb is használhatod.
-Ha csak simán kiöntöd a dióval elkavart "masszát", az bizony vastag lesz. El kell nyújtani! Igaz viszonylag gyorsan dermed, de azért annyira nem kell sietni. A nyújtófát viszont tényleg nem árt vékonyan beolajozni. Majd kitapasztalod, hogy mikor lehet nyújtani (próbálgasd). Amikor már nem ragad, de még képlékeny!
-Mi egyenletes formára szoktuk tördelni. Amikor a megfelelő vastagságra nyújtottad, egy szintén megolajozott késsel bemetszed a kellő formákat (legegyszerűbb ha négyzeteket csinálsz) Itt is fontos, hogy még kicsit képlékeny legyen a massza. Nem kell teljesen átvágni, csak látszódjon a kés nyoma, ami mentén majd széttöröd.
-Ha kihűlt, csak megfogod a papírt feje tetejére fordítod a cukorral és lehúzod róla, majd széttördeled.
Bocsi a részletes leírásért, de ezeket kitapasztaltuk és jól beváltak.:)) Próbáld ki szezámmaggal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!