Múltkor megkostoltam milyen. Brassói aprópecsenye (sült krumplival összekeverve), először tejföllel, aztán mustárral, majd mindkettővel egyszerre (belekanalaztam a brassóiba és arra nyomtam tejfölt, mustárt). Finom volt, és arra gondoltam, hogy ezt úgy kéne elkészíteni, hogy ezek benne legyenek valahogy. Nade hogyan? Az nem túl elegáns és talán nem is túl gusztusos, ha csak úgy belekeverem a kész brassóiba a tejfölös mustárt. Ötletek? Főzéshez nem igazán értek, nem tudom hogyan kéne ezt megoldani.
Sehogy! A brassói apró pecsenye ugy jó, ahogy van, és az a brassói! Ha már tejfölözöd, mustározod, akkor tejfölös, mustáros pecsenye lesz, nem brassói!
2011. márc. 5. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Nekem is furi lenne, de pl. a mézes-mustáros csirkemellbe is csak úgy "simán" belekeveri az ember a mustárt, szóval szerintem nem nézne ki rosszul tőle. Szóval ha így ízlik neked, én simán belekeverném a végén, amikor már kész :)
2011. márc. 5. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
kit érdekel , hogy mi volt a neve, ha neked tejföllel és mustárral ízlik. amikor a hús megsült átkevered annyi tejföllel, mennyit szeretnél bele, gondolom egy pohár, vagy 2 dl főzőtejszín, utána nyomod a mustárt, egyenletesen elkevered a szószt rajta, egyet forrjon és kész.közben kóstold meg, hogy a mustártól elég savanykás-e
lehet, hogy még kér egy kicsit.
minden régiből születhet egy új recept, ha már változtatunk rajta.
és ezután úgy hívod, hogy tejfölös brassói a!la Micike módra.
2011. márc. 5. 17:57
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Én is mustárral eszem a brassóit! Amikor a tányéromban van a kaja, akkor nyomom rá a mustárt. Szerintem guszta tálalás lenne, hogy a tányér szélére egy adag mustárt és egy adag tejfölt raksz, és úgy tálalod fel. Mindenki eldöntheti, hogy akarja-e valamenyikkel ízesíteni, vagy nem.
2011. márc. 5. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
l7.57. Ez kb olyan, mint mikor megengedted a pulykából a gulyás levest. A gulya az marha. De Te a szabad fantáziára hivatkozva mindenféle nevek alá sorolsz régi bevált ételrecepteket. A brassói, az Brassói. Mint ahogy mondjuk
2011. márc. 5. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
Mint ahogy Te mondjuk Erzsi vagy, de holnaptól Jenőnek hivunk.
2011. márc. 5. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
mi az, hogy én megengedtem a pulykából a gulyáslevest.???
miről beszélsz drága? és ne személyeskedj, mert az nem idevaló!!!
2011. márc. 5. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
és, ha veszed a fáradságot és utána olvasol hányféle módon készült Brassói van, vajon melyiktől fog égnek állni a hajad, hogy
ez nem is az igazi.
de nyugodtan kötekedj tovább.
2011. márc. 5. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Azt meg hadd döntsem el én, hogy mit eszek. Nem fogok azért a réginél maradni, mert az a szokás. Ez mekkora baromság már.
2011. márc. 5. 19:10
10/11 anonim válasza:
kedves kérdező, az utolsó kommenteket a beszólós tudósnak írtam, remélem észrevetted.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!