Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miket főzzek 1 hétig az...

Miket főzzek 1 hétig az alábbiakból?

Figyelt kérdés

1 hetet csúszik a fizum,nem tudtam előre,minden pénzem elfogyott.

De végülis van itthon sok minden,de venni egy szem semmit nem tudok.

Ezekből kell kb 4-5 vacsora,meg magamnak ebéd,de én megeszek bármit.

Liszt,vaj,1 tejföl,leveszölsdég,tészták,hagyma,tarhonya,2 adag fagyasztott pörkölt,rengeteg kukoricakonzerv,búzadara,liter tej,lekvár,befőtt,cukor,pár szem krumpli,15 tojás,2 élesztő,kevés olaj,meg persze mindenféle fűszer.


zöldségleves és palacsinta az egyik,ebből palacsintát tudok magamnak ebédre

pörköltöt feltuningolom hagymával,igy elég kettőnknek 1 adag,másik adagból gulyásleves,igy felhasználom a kevés krumplit


mit csináljak még?


2011. márc. 2. 14:38
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egy pár tojásból készíts tojás-pörköltet, és főzd össze egy nagy adag pirított tarhonyával.


A befőttből tudsz csinálni gyümölcs-levest.


Főzz ki egy adag tésztát, tedd zsírozott, lisztezett tepsibe, a tejfölbe kavarj néhány tojást, öntsd a tészta tetejére, és a sütőben süsd össze. Mint a túróslepényt darabold ki, jó lesz nyomtatéknak valami leves után.

2011. márc. 2. 17:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim ***** válasza:
a tarhonyához tojáspörkölt, de a paprikás krumplihoz is tehetsz, úgy még kiadósabb.
2011. márc. 2. 17:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:

kruplistészta, vagy zöldséges-kukoricás tészta az egy szem tejfölöddel, amibe 2 tojást is belekeversz.jó fűszeres legyen és a sőtőben melegítsd össze.

ennyi mindenből bőven kihúzzátok egy hétig.

2011. márc. 2. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
Főzz ki egy adag tésztát, hozzá a zöldségekből hamis-vadasmártást: apróra vágott vöröshagymát dinsztelsz, beleforgatod a karikára szelt gyökeret, répát, só, bors, babérlevél + 1-2 húsleves-kocka. Rövid lével födő alatt puhára párolod, amikor kész, liszttel sűrűsíted, vízzel tejföllel hígítod, mustárral + pici cukorral ízesíted. A tányérba szedett tészta tetejére rakod.
2011. márc. 2. 17:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:

most látom élesztőd is van. adja magát egy pizza, amihez

menekíts meg egy kis pörköltet. azt tényleg szaporítod egy kis kukival, zöldséggel, fűszerekkel.

a pizzatészta ajánlatom.

40 dkg liszt, egy teáskanál só, 1 dl kissé cukrozott tejben felfuttatot fél csomag élesztő.

a liszthet hozzáadjuk a felfutott élesztőt kb 3 evőkanál olajat és annyi langyos viuzet, hogy jól gyúrható tészta legyen. akkor jó, ha az edény falától elválik. /pár perc/

kelesztjük fél órát.

ha megkelt, vagy egy nagy gáztepsibe, vagy felezve egymás után két kisebb olajozott tepsibe nyújtjuk.

az én verziómhoz, pizzakrém- kecsap keveréke kell, és arra szórni a tetszőleges cuccokat, de most Te a felturbózott pörkölttel kend meg.

tepsinként 20 percig nem szabad kinyitni a sütőt.lehet, hogy már addigra is jó, de lehet, hogy még kell egy kicsit sütni.

nagyon laktató és finom.

2011. márc. 2. 18:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 A kérdező kommentje:

de jókat irtatok:)

pizza,tényleg,van ketchup is,meg pizzafűszer


nagyjából összeállitva a menük,mutattam páromnak,aki csak annyit reagált,hogy akkor ezentúl se kell nekem bolt,ha itthonlevőkből is csinálok ennyi féle kaját,és egyet se kifogásolt,pedig még grizes lekváros tészta is lesz (ennek külön megörült,hogy ovis kora óta nem evett...)


17:11-nek vagy aki tudja: mi az a rántott krumpli?

2011. márc. 2. 20:41
 17/18 anonim ***** válasza:

Én tudom:)

De sokat ettünk anyuval...


Krumplit megpucolod, vékony karikára vágod, kicsit lesózod, hagyod állni kb 20 percet.

Nem sok levet fog engedni, de azt öntsd le róla, és kirántod, a szokásos metódus, liszt, tojás, prézli.


Lassú tűzön süsd, mert ugye nyers a krumpli.


Meg is lehet főzni előtte, de úgy nehezebb panírozni, meg mi felesleges melónak tartottuk...

2011. márc. 2. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:

Grízes tészta,

hagymát piritasz mellé kukorica füszerek tejföl fött tésztát, tarhonyát keverj hozzá,

Kukorica, hagyma, tojás, liszt, füszerek turmixold össze csinálj kis pogikat és süsd ki ha van krumplid fözd félkeményrs ez is mehet a keverékhez.

Kukorica leves kukoricát enged fel vízel forrald fel füszerezd tejfölel lisztel habard be. Leves betét lehet 1 marék tészta vagy gríz gomboc.

Befötből ugyanigy gyümi leves.

A pörköltet tarhonyával tunigold pirits hagymát rá a tarhonya só, víz kevergesd mikor már félpuha rá a pörkölt pár percig melegitsd együtt kapcsold le fedő alatt hagyd megduzadni a tarhonyát.

2011. márc. 2. 22:55
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!