Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » 1kilo rizshez mennyi liter...

1kilo rizshez mennyi liter viz kell?

Figyelt kérdés
holnap rizst fogok fozni mennyi litert viz kell hozzá??? 10liter élég?
2011. febr. 28. 19:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
0%

elég

nekem a 12 dekához kell 1 liter

csak érdeklődésképp? hány embernek kell ennyi rizs vagy mihez?:O

2011. febr. 28. 19:21
 2/12 A kérdező kommentje:
azt kérdezem hogy mennyi kell egy kilohoz mert egy kilot szeretnék fozni
2011. febr. 28. 19:22
 3/12 anonim ***** válasza:
dupla annyi víz mint rizs.
2011. febr. 28. 19:24
 4/12 anonim ***** válasza:

Ha lepirítod előtte, akkor elég rá két liter víz is.

Általában az üvegesre pirított rizst a térfogata készeresének megfelelő vízzel szoktuk felönteni, fűszerezni, majd lassú tűzön főzni, amíg a levét el nem fővi, utána letakarva saját gőzében párolódik amíg jó nem lesz. Felforralás után már nem szabad kevergetni, mert összeáll.

2011. febr. 28. 19:26
 5/12 anonim ***** válasza:
Hány főre főzöl???? A rizs, amikorra megfőtt, minimum kétszer, de inkább háromszor annyi lesz, mint főzés előtt. Hatalmas konkérban kell feltenned az 1 kg-t.
2011. febr. 28. 19:26
 6/12 A kérdező kommentje:
és akkor mi torténik ha tul sok vizet teszek hozzá??
2011. febr. 28. 19:29
 7/12 anonim ***** válasza:
0%
én azt olvastam ugyan annyi pohár víz kell mint rizs, különben összetapad és szar lesz
2011. febr. 28. 19:29
 8/12 Da puta madre ***** válasza:
2* annyi víz, mint rizs. Bele egy kis ételízesítő, és így főzni. keverni nem kell, legalább is ha kevered összeáll. gázon mondjuk vigyázni kell vele, le ne égjen.
2011. febr. 28. 19:41
 9/12 anonim ***** válasza:
2x annyival főzöm én mindig. Ha túl sokat raksz hozzá, akkor nem szívja be a rizs a vizet és ilyen trutyis lesz az egész.
2011. febr. 28. 19:51
 10/12 anonim ***** válasza:

nekem a másfélszeres mennyiség jön be, attól nem lesz csuszpájzos. zsíron kicsit atfuttatom az a 25 dkg rizst, ami egy bogre, másfél bögre vízzel engedem föl. egyet kavarok rajta és csak addig megy alatt a gáz, míg azt a vizet föl nem szívta.utána dupla konyharuhával letakarom.

szép, szemenként szétváló lesz.

szóval én egy kiló rizshez, másfél liter vizet tennék, bár még életemben nem főztem egyszerre egy kiló rizst:))

a túl sok víztől massszává válhat, de van aki úgy szereti.

ez is ízlés dolga.

2011. febr. 28. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!