Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Vegetáriánus vendégek jönnek...

Vegetáriánus vendégek jönnek hozzánk egy hét múlva, mit süssek-főzzek nekik, ha azt mondják, hogy már unják, hogy mindenhol csak rántott sajt, gomba és karfiol van?

Figyelt kérdés

Annyira semmi ötletem nincs, hogy az hihetetlen!

Lecsó nem jó, mert nem szeretik. Laktovegetáriánusok.

2011. febr. 28. 17:59
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Legyen jó kis magyaros konyha: csinálj lebbencslevest (kapni tojásmentes lasagne tésztát, az is jó bele), és utána sztrapacska juhtúróval, tejföllel, vagy káposztával, igény szerint.

Tojás egyikbe se kell.

Esetleg háromsajtos lasagne, fokhagymakrém leves lehetne az előétel.

Csinálhatsz zöldséges pizzát, krumplipogácsát bablevessel, meg hasonlókat.

2011. febr. 28. 18:49
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Gnocchi gombás-tejszínes mártással:

[link]

2011. febr. 28. 18:54
 13/19 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! :)
2011. febr. 28. 19:03
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok vega, de elég sokszor csinálok rántott kelkáposztát. Úgy kell feldarabolni, hogy minden cikkhez jusson torzsa, mert az tartja össze a leveleket. Lobogó sós vízbe rakd bele, de csak addig főzd, míg a külső levelek kezdenek!!! áttetszővé válni. Lapáttal szedd ki, ha lecsurgott sózd be, utána lehet panírozni.

Esetenként szoktam köles-fasírtot: A kölest megmosod, viszonylag kevés sós vizben elkezded főzni olyan sűrűre, mint a tejberizst. Hagyd, hogy teljesen kihűljön és akkor összegyúrod, mintha húsból készítenéd. Itt nem kenyérbéllel, hanem zsemlemorzsával gyúrod meg, és amikor készen vannak a (kissé meglapított) gombócok, még ismét beforgatod zsemlemorzsába.

Hétvégén kaptam kóstolót a szomszédból: szója-szelet rántva. Lehet kapni. A szeleteket kb. 5 percig főzöd sós, borsos, vegetás vízben. Aztán beborítod kb. 30 perce, kinyomkodod belőle a vizet, sózod, panírozod. Frissen sütve majdnem olyan mint a rántott hús.

2011. febr. 28. 19:11
 15/19 anonim ***** válasza:

Hmm... szerinted ha ők vegák, te meg nem, és ők jönnek vendégségbe hozzád, és te alkalmazkodsz annyiban, hogy nem főzöl húst, akkor van joguk nyafogni, hogy unják a gombát meg a karfiolt? Szerintem elég bunkóság részükről ez a hozzáállás. Mindenki próbál megfelelni a kényes-fényes ízlésüknek, ők meg pampognak, ahelyett, hogy megköszönnék...

Nekem még soha nem jutott eszembe kritizálni a kaját, ha meghívtak vendégségbe. Azt ettem, amit kaptam. Vega ugyan nem vagyok, de ha lehet, nem eszem sós, zsíros, cukros hízlaló kajákat, vendégségben mégis szó nélkül megeszem, amit elém raknak, akkor is, ha kalóriabomba.

Nagyon rendes tőled, hogy tekintettel vagy rájuk, de szerintem ne legyen lelkifurdalásod, hogy nincs ötleted. Esetleg kérdezd meg, hogy mit főzz, és ha nem mondják meg, akkor csináld azt, amit meg tudsz csinálni, amit te és a családod is szerettek, és jó szívvel esztek. Ha gomba, akkor gombát. Ha sajt, akkor sajtot.

Egyébként itt találsz különleges recepteket:

[link]

De ezzel meg majd az lesz a bajuk, hogy túl egészséges...

2011. márc. 1. 10:45
 16/19 anonim ***** válasza:

levesnek fokhagymaleves/brokkolileves/cukkinileves/gyümölcsleves

hozzá:

gombapaprikás nokedlivel?

sült krumpli majonézes salátákkal?

tojásos galuska salátával?

pizza?

rakott krumpli tojással, gombával?

juhtúróval tölött ránott gombafejek?...

2011. márc. 1. 13:02
 17/19 A kérdező kommentje:
köszönöm még egyszer mindenkinek!
2011. márc. 1. 18:27
 18/19 anonim ***** válasza:

10:45

A kérdező nem azt mondta, hogy pampognak majd. De én is, ha hozzám jönne vegetáriánus vendég hosszabb időre, nem egy hétig gombát meg karfiolt adnék neki. Egyszerűen azért, amiért a nem vegetáriánus ismerőseimnek sem egy hétig adok pörköltöt. Nyilván szeretne a kérdező minél változatosabb ételeket adni nekik. Én is, ha vendégségben vagyok, mindent megeszek, még a tökfőzeléket is, pedig attól szó szerint rosszul vagyok. De nem panaszkodom. Ettől függetlenül nem marad bennem túl kellemes élmény. Nyilván ezt szeretné elkerülni.

(Bár hozzáteszem, nekem bármilyen gomba jöhet bármekkora mennyiségben, nem tudnám megunni :) )

Én sok salátát csinálnék. Mármint nem mennyiségileg, hanem fajtára :) Eleve imádok salátákat készíteni. Nem is kell hozzá recept, az ember összeszedi ami a kamrában van és összepasszol, aztán mehet :) Én legalábbis gyakran csinálom így. Mondjuk nem főétkezésre, de ha vevők rá, akkor akár arra is. Nem vagyok vegetáriánus, de előfordul, hogy összedobok egy jó nagy adag salátát, és azt eszem 2-3 napig is ebédre :)

2011. márc. 1. 19:08
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utolsó válaszoló! :)
2011. márc. 2. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!