A kenyérlángos, mint vacsora?
Bocs, tudom, hogy ez a századik ilyen faja kérdés, de nem volt jobb ötletem. Szóval, reggel összeírtam, hogy mi van írtam itthon, és a következőket találtam: 1 tojás, három féle liszt, rengeteg füstölt kolbász, egy kevés élesztő, krumpli, kevés tej, mustár, fokhagyma, vaj, prézli, rizs, tepertőkrém illetve morzsa, csavart tészta, szezámmag, és búzadara.
Nekem hosszas gondolkodás után a sütőben készült burgonyás kenyérlángos jutott eszembe. DE! Olyan munkásembernek készül, aki 12 órás munka után farkas éhesen haza esik, alkalmas ez az ő számára vacsorának? Ti mit állítanátok össze ezekből a hozzávalókból? Csak ennyi alapanyagból gazdálkodhatok, mert szűkös a keret, 90 Ft van itthon. Leves van itthon, úgyhogy leves receptet nem kérek.
Nincsmit! :)
majd számolj be hogy milyen lett!
sok sikert és jó étvágyat hozzá!
egyébként az én tuti tészta receptem meg ez:
■50 dkg finomliszt
■3 közepes burgonya
■2,5 dkg élesztő
■2,5 dl langyos víz
■1 kk. cukor
■só
de ahány ház annyi szokás, és annyi név...:D mert ugye ez a pompos is.
Helló!
Nagy siker volt, finom is lett, csak kissé kevés, pedig egy 27*32- es tepsiben csináltam, és 5 cm vastag lett! Beraktam recepttáramba! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!