A kenyérlángos, mint vacsora?
Bocs, tudom, hogy ez a századik ilyen faja kérdés, de nem volt jobb ötletem. Szóval, reggel összeírtam, hogy mi van írtam itthon, és a következőket találtam: 1 tojás, három féle liszt, rengeteg füstölt kolbász, egy kevés élesztő, krumpli, kevés tej, mustár, fokhagyma, vaj, prézli, rizs, tepertőkrém illetve morzsa, csavart tészta, szezámmag, és búzadara.
Nekem hosszas gondolkodás után a sütőben készült burgonyás kenyérlángos jutott eszembe. DE! Olyan munkásembernek készül, aki 12 órás munka után farkas éhesen haza esik, alkalmas ez az ő számára vacsorának? Ti mit állítanátok össze ezekből a hozzávalókból? Csak ennyi alapanyagból gazdálkodhatok, mert szűkös a keret, 90 Ft van itthon. Leves van itthon, úgyhogy leves receptet nem kérek.
Tökéletes! Jó sok kolbásszal, hagymával a tetején!
Mondjuk tejföl kellene még rá...
Szia!
Az én párom is 12 óra meló után jön éhesen haza, és ő imádja! A tetejére ezt szoktam készíteni:
4 nagy fej hagymát karikára vágsz, és kevés olajon lepirítod, majd hozzákeversz két kis tejfölt. Pirítasz le szalonnát, kolbászt, összekevered, a hagymás tejföllel, só, bors, rá a tésztára, be a sütőbe! Isteni! Az eredeti recept ezt írja, én szoktam rá tenni főtt kukoricát is, és reszelt sajtot (ha legközelebb csinálnád, és az is lesz otthon!) :-)
jó étvágyat hozzá!
nagyon finom, én gyakran csinálok!
úgy képzeld el mint a pizzát! csak vastagabb kenyérszerű a tészta, a tetején meg ott ez a jó sok fincsi feltét!
mi nagyon szeretjük.
én baconnel vagy sonkával is szoktam csinálni, attól függ mi van otthon.
sajt van? az is mehet a tetejére még. de ha nincs, az se baj. isteni lesz, hidd el, és nagyon laktató!
Leírom neked a tészta receptemet is, nekem és az ismerőseimnek is nagyon bevált!
35dkg liszt, 1.5dl tej,25dkg élesztő,5 dkg puha vaj, 1 tojás, csipet só és cukor.
a lisztet, a cukrot, és a sót egy tálba teszed, közben az élesztőt felfuttatod. vajat a tojással habosra kevered, és összekeversz mindent. egy óráig keleszted (de lehet tovább is). a tészta kicsit olyan "rugós" lesz, de szépen ki lehet nyújtani. Ez egy nagy kocka tepsibe való!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!