Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell egérfánkot csinálni?...

Hogy kell egérfánkot csinálni? Amit nagyanyáink sütöttek.

Figyelt kérdés
Amit a szakácskönyvből néztünk ki,olyan lett,mint a bodag.
2011. febr. 24. 17:26
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

1/2 liter tej

1/2 liter liszt

6 tojás


A tejet egy csipet sóval felforraljuk, és a lisztet állandóan kevergetve belecsurgatjuk. Fakanállal addig dagasztjuk, míg az edény falától el nem válik, akkor levesszük a tűzről, és kihűlés után eldolgozzuk benne a tojásokat. Bő forró olajban, evőkanállal szaggatva ropogósra sütjük, melegen megforgatjuk cukros kakaóban, vagy cukros fahéjban.

2011. febr. 24. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
pont így, és anyukám úgy meghúzta a kanállal a végét és az volt az egér farka:))
2011. febr. 25. 06:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
Sütőpor,vagy élesztő nem kell bele ?
2011. febr. 25. 10:14
 4/4 anonim ***** válasza:

ebbe nem kell, a képviselőfánkhoz hasonló lesz és nagyon finom könnyű.

de, ha beírod, hogy "egérfánk" feljön sütőporos és élesztős változat is.

sok sikert:)

2011. febr. 25. 11:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!