Irtok valami jo receptet amit kiprobaltatok esetleg ti talaltatok ki es nagyon finom lett?
szia! én gyakran csinálok bármilyen húsból ragulevest a következőképpen. 30-40 dkg sovány húst csíkokra vágok.egy jókora hagymát apróra vágok és zsiradékon megdinsztelem.ne süljön meg , csak párolódjon. rádobom a húst és kevergetem fehéredésig. ekkor sózom, és hagyom, hogy adja ki a saját levét. ha elfőné, mindig pici vízzel pótolom. attól függően, hogy milyen husi volt, fedő alatt puhára párolom.nyilván tovább tart disznóhús, mint pl a csirkemell.
ha már majdnem puha a hús, teszek rá szeletelt gombát, sárgarépát, zöldborsót és egy kicsit együtt is párolom.
végül felöntöm annyi vízzel /csontlével, ha van/amennyi levest szeretnék.
főzőtejszínnel dúsítom és tárkonnyal, citromlével ízesítem.
gazdagabban egy kis levestészta is kerül bele.
más: héjában főzzél krumplit, párolj kedved szerinti zöldségeket. egy serpenyőben zsiradékon süss át vékony csíkokra vágott szárnyashúst./az hamar puhul/a főtt krumplit, a párolt zöldségeket és a húst rétegezd le egy tepsibe. közé szórjál félkarikára vágott lilahagymát és fűszerezd ízlésed szeint.
keverj sűrű palacsintatésztát és öntsd le a rakottast.
forró sütőben a süssed meg, a végén reszelt sajt is mehet a tetejére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!