Mit csináljak, hogy puha legyen a bab?
Szia!
Az hogy milyen hamar és mennyire puhul meg,sok mindentől függ!Pl. függ attól hogy fehér vagy tarka babról van szó,hol vetted,milyen öreg,aprószemű vagy nagyszemű,milyen a héja...stb..Nekem általában az aprószemű fehérbab szokott nehezen megfőni,mert annak kemény a héja.De ahogyan azt elöttem is írták, lehet főzni kuktában is,úgy gyorsabb.Ha füstölt husi is kerül bele,nyugodtan főzheted a hússal együtt a babot a kuktában.Én úgy szoktam,hogy mielött a kuktába teszem, felteszem egy fazékba és az első forrás után leöntöm a levét,és úgy bele a kuktába...
Ha nincs kuktád,akkor marad a fazék...fedd le fedővel,és csak megpuhul valamikor:D Az első levét viszont öntsd le.
És igen,az is fontos hogy beáztasd egy éjszakára.
Sok sikert,további jó főzőcskézést!
:)
20L
Köszi szépen :) Tettem bele egy kis szódabikarbónát, tényleg gyorsabban puhult így, ezt nem is tudtam :)
Kuktám sajnos nincs, de néztem, hogy mennyiért lehet venni, csak sajnos nagyon drága :(
De köszönöm, hogy ezt a szódabikarbónás trükköt megosztottátok velem, így már sokkal egyszerűbb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!