Hogyan kell a krumpli főzővizét "befőzni"?
az en nagymamäm is szokott ilyet csinälni,mi krumplile levesnek hivjuk.leirom a receptjet:
egy pici hagymät piritok egy kis olajon,leveszem a tüzröl,es teszek bele 1kiskanäl pirospaprikät.felengedem egy kis vizzel,es visszarakom a tüzre.rakok bele petrezselyem es zeller zöldet,megborsozom,es kb 10-percig fözöm.ekkor a fött krumpli levet hozzäöntöm,es felforralom.
mi mindig grizgaluskäval csinältuk: a grizt (kb 8-9evökanäl) elkevered 1 tojässal,es hideg vizzel.värsz 10percet,hogy megszivja magät,es belekanalazod a levesbe-csak kicsi darabokat,mert akkot kemeny lesz,vagy nem fö meg.ekkor mär nem kell,hogy lobogjon nagyon a viz,mert akkor szetmennek a galuskäk.kb 10percig fözöd igy,meg megnezed eleg sos-e,es kesz a leves.
most ,hogy igy leirtam,lehet,hogy en is megcsinälom! :)
jo etvägyat!
Nagyim amikor még élt "padonbaszott" levesnek hívta :)
Talán mert nem sok minden kell hozzá :)
Galuska helyett ő lebbencs tésztát vagy cérnametéltet rakott bele, meg persze némi zöldséget de ez minden alkalommal szabadon választott volt. Mindig az került bele ami éppen volt otthon és levesbe való :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!