Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a krumpli főzővizé...

Hogyan kell a krumpli főzővizét "befőzni"?

Figyelt kérdés
Régen Mamám ha krumplit főzött, akkor a levét nem öntötte ki, hanem levest készített belőle, de sajnos nem tudom, hogyan kell készíteni, valaki szokott ilyet csinálni?
2009. febr. 13. 21:21
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
igen,én pl olajon szoktam kis papritát pirítani,és azt ráönteni,ennyi
2009. febr. 13. 21:31
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
hehe elírtam paprikát akartam
2009. febr. 13. 21:32
 3/7 A kérdező kommentje:
:o)Nagyon jót nevettem, köszi..., már majdnem tettem bele csovi-csovi Jaspert is...!
2009. febr. 13. 21:37
 4/7 anonim ***** válasza:
:)))))))))))
2009. febr. 14. 07:02
 5/7 anonim ***** válasza:
82%
Tehetsz bele zöldséget is isteni zöldség leves lesz belőle.
2009. febr. 14. 10:18
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

az en nagymamäm is szokott ilyet csinälni,mi krumplile levesnek hivjuk.leirom a receptjet:

egy pici hagymät piritok egy kis olajon,leveszem a tüzröl,es teszek bele 1kiskanäl pirospaprikät.felengedem egy kis vizzel,es visszarakom a tüzre.rakok bele petrezselyem es zeller zöldet,megborsozom,es kb 10-percig fözöm.ekkor a fött krumpli levet hozzäöntöm,es felforralom.

mi mindig grizgaluskäval csinältuk: a grizt (kb 8-9evökanäl) elkevered 1 tojässal,es hideg vizzel.värsz 10percet,hogy megszivja magät,es belekanalazod a levesbe-csak kicsi darabokat,mert akkot kemeny lesz,vagy nem fö meg.ekkor mär nem kell,hogy lobogjon nagyon a viz,mert akkor szetmennek a galuskäk.kb 10percig fözöd igy,meg megnezed eleg sos-e,es kesz a leves.

most ,hogy igy leirtam,lehet,hogy en is megcsinälom! :)

jo etvägyat!

2009. febr. 14. 10:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Nagyim amikor még élt "padonbaszott" levesnek hívta :)

Talán mert nem sok minden kell hozzá :)

Galuska helyett ő lebbencs tésztát vagy cérnametéltet rakott bele, meg persze némi zöldséget de ez minden alkalommal szabadon választott volt. Mindig az került bele ami éppen volt otthon és levesbe való :)

2010. júl. 24. 15:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!