Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gyors ötleteket kérnék? Mit...

Gyors ötleteket kérnék? Mit csináljak?

Figyelt kérdés

egy kilo kenyerem megmaradt fölöslegbe

fagyasztóba nem fér be, nem tudom lefagyasztani, bundáskenyér, melegszendvcis, fasírt kilőve mert már csináltam és kérte a család hogy már ne legyen

zsemlemorzsának szintúgy nem kell már, mert nagyon sok van itthon

esetleg valami édeset lehet belőle készíteni

köszi

2011. febr. 18. 17:51
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Pirítós, jó fokhagymásan, vajjal/zsírral.
2011. febr. 18. 17:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
én már csináltam szép fehér kenyérből /héj nélkül/ máglyarakást.semmivel sem volt rosszabb, mint kifliből.
2011. febr. 18. 17:57
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

csinálhatsz egy részéből husiba tölteléket,

levesbe pirított kenyérkockákat,

2011. febr. 18. 18:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos gombócot:

A kenyeret beáztatod,kicsavarod. Teszel hozzá egy-két tojást,és 10-15 de reszelt sajtot,sót,borsot.

Kifőzöd,nagyon jó köret szószos húsok mellé.de tehetsz rá sajtot is.

Vagy : Rakott gombás étel.

Megfőzöl keményre tojásokat.

A gombát kevés zsíron sóval,borssal,oregánoval megpárolod..Egy mikrózható tálat kikensz vajjal vagy margarinnal.

A kenyeret pici tejbe mártod. Sorban belerakod a tálba: kenyér,tojás,gomba,felül kenyér legyen.

A tetejére házitejfölt,vagy főzőtejszínt teszel.

A Mikróban addig párolod,amíg a teteje kissé megpirul.

2011. febr. 18. 18:49
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én maradék kalácsból készítettem ezt,de szerintem jó lesz ez kenyérből is. Héját vágd le.Cukorral,citromhéjjal,vaníliáscukorral,fele vízzel forralj tejet,összesen legyen fél liter.A kenyérszeleteket egy pillanatra mártsd bele,kicsit tedd félre egy tálcára,míg előkészíted a többit:2 egész tojást keverj el egy dl olvasztott margarinnal,vagy étolajjal,1 dl cukorral,2 dl szénsavas üdítővel-pld narancs vagy ginger ale,mindegy,2 evőkanál valamilyen lekvárral. Egy másik edénybe tegyél 15 dkg lisztet,egy egész sütőport és valami darabosat,pld.mazsola,de lehet egyéb aszalt dolog is,vagy dió,2 evőkanálnyi.Végül összekevered a kettőt.Akkor most vajazz-lisztezz ki egy tetszőleges sütőformát,ami lehet tepsi,vagy akár kuglőfsütő is,és az aljára csorgasd a tészta kb negyedét,nem baj,ha nem lesz mindenhol tésztás.Erre jön egy réteg tejes kenyér,tészta,kenyér,végül a maradék tészta a tetejére. Ha van "elfekvő" meggybefőtted vagy akár fonnyadni induló alma a házban,(meghámozva,lereszelve)az is mehet a rétegek közé.Süsd meg,mint egy sütit. Szépen lehet szeletelni,teljesen sütemény jellege és íze van,a tetejére tehetsz lekvárt vagy akár csokimázt is.
2011. febr. 18. 19:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Készíts kenyérmuffint! :)

[link]

Vagy hamis pizzát! ;)

[link]

2011. febr. 18. 23:02
 7/9 anonim ***** válasza:

Ugy mint a gubát is elkészitheted csak vágd le a héját.

Csinálhatsz sajtos, túros gumát. Bundikenyér másként, kenyérpuding.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2011. febr. 20. 23:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem a franciapirztóst (meghintve pocukorral és fahéjjal).
2011. febr. 21. 09:22
 9/9 anonim ***** válasza:

kenyérfelfújt:

[link]

rakott kenyér

[link]

Mind a kettő lehet édes vagy sós.

Üdv!

2011. febr. 21. 13:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!