Mit tegyek a húslevesbe?
Szia!
Reszelt tészta!
1 tojást kigyúrsz liszttel jó keményre!És nyagylyukú sajtreszelőn lereszeled!Hasonlít a házi tarhonyához!
Palacsintametélt.Süss sós ,vékony palacsintát,és ha kihűlt vékonyra metéld fel!
Tojáskocsonya!
Tojássárgát tejszínnel keverd el,só,szerecsendió!
Kivajazott formába öntsd bele és állítsd forró vízfürdőbe!(Nagy lábos-víz-forma vagy amibe a kocsonyát készíted-fedő).A víz nem forrhat!
Ha kész a tojáskocsonyád,hűtsd,majd vágd apró kockákra
Remélem tudtam ötletekkel szolgálni!
Minden jót!
Kézzel a cérnametélt: Gyúrj tésztát (1 kg liszthez 4 tojás és annyi víz, hogy kemény állagú tésztát kapj, no meg persze egy kis só). Nyújtsd el olyan vékonyra, hogy amikor kiteríted egy tiszta konyharuhára, halványan átlátszódjon a konyharuha mintája. Ha egy kicsit szikkadt, vágd egyforma széles csíkokra, rakd egymás tetejére, és deszkán kezd el vékonyra (kb. 2mm) vágni. Vigyázz a körmödre! Az 1 kg. lisztből 4 levél tészta fog kijönni. Ami most nem fogy el, azt hagyd kinnt, hogy teljesen megszáradjon, egy papírdobozt bélelj ki papírszalvétával és beborítva a dobozt, rakd el. Később jó lesz.
De ha ugyanezt a tésztát csak lereszeled, az gyorsabb, és úgy is finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!