Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsek a barátomnak...

Hogyan készítsek a barátomnak palacsintatortát? Még soha nem csináltam ilyet.

Figyelt kérdés

Palacsintát sem, még soha és a barátomat szeretném meglepni ezzel a kis édességgel

Milyen töltelék menjen bele???


2009. febr. 12. 17:43
 1/5 anonim ***** válasza:

Mi azt rakott palacsintátnak hívjuk, de szerintem ugyanaz.

Na 1 darab palacsinta megkened barack lekvárral, rá még 1 palacsinta, azt összetört dioval...azt palacsinta...azt arra cukros túró..és kezdödik megint elöröl...palacsinta, lekvár..palacsinta..dió..palacsinta turó..palacsinta...aztán ha elfogyott akkor be a sütöbe egy 10 percre körülbelül, és kész is

De vigyázz, a palacsintát a szélén is kend meg..különben a dió le fog hullani rola.és száraz lesz.

2009. febr. 12. 18:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
Én ezeket szoktam a palacsinták közé tenni: kakaó, lekvár, mák, fahéjas alma.
2009. febr. 12. 21:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

Almás palacsintatorta recept

Kategória:

Sütemények, édességek


Hozzávalók:

1/2 kg alma, fahéj, vaníliás cukor, vaj, tejszínhab, palacsinta, palacsintába töltelék: kakaó, lekvár...


Elkészítés:

Az almát reszeld le, hintsd meg fahéjjal és cukorral, majd keverd össze és tedd félre. Ezalatt állj neki, és készítsd el a palacsintatésztát.Majd ha az is kész, nyomd ki a reszelt alma levét, és a húsát keverd a tésztába. (A leve azonnal fogyasztható és tuti biztosan 100% gyümölcstartalmú :-)

Az így elkészített tésztát palacsintasütőben vajon süsd ki, mintha csak rendes palacsinta lenne. Az elkészült példányokat tortaszerűen helyezd egymásra, és rétegenként variáld a töltelékeket közöttük. Lekváros, kakaós, diós, vaníliapudingos stb. Ki mit szeret. A végén jöhet a díszítés, egy kis tejszínhab, egy kis gyümölcs, és olyan lesz, mintha csak most hozták volna a cukrászdából.

2009. febr. 14. 13:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:

Palacsintatorta csokimáz alatt

Hozzávalók:

# 10-12 darab palacsinat

# A töltelékekhez:

# 10 dkg mák, dió, mandula vagy mogyoró cukorral összekeverve

# 10 dkg barack- vagy áfonyalekvár

# 10 dk nutella

# 10 dkg alma reszelve

# 10 dkg étcsoki a tetejére

# 3 tojás

# 5 dkg cukor

# 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés: A megszokott módon 10-12 palacsintát sütünk. Egy nagy lapos tányéron felváltva töltjük meg tetszés szerint, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a csokit felolvasztjuk, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, gőz fölött. Amikor a sárga krém és a csoki is kihűlt, összevegyítjük, finoman hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd a palacsintatortára kenjük óvatosan. Néhány percig állni hagyjuk, hogy a teteje megdermedjen, ezután tortaszerüen szeleteljük és tálaljuk.


Megjegyzés:

Nem kell kínlódni a palacsinta tekerésével, sokkal egyszerűbb, így legalább mindenki minden ízt megkóstolhat!!!

2009. febr. 14. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!!
2009. febr. 14. 13:45

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!