Hogyan készítsek a barátomnak palacsintatortát? Még soha nem csináltam ilyet.
Palacsintát sem, még soha és a barátomat szeretném meglepni ezzel a kis édességgel
Milyen töltelék menjen bele???
Mi azt rakott palacsintátnak hívjuk, de szerintem ugyanaz.
Na 1 darab palacsinta megkened barack lekvárral, rá még 1 palacsinta, azt összetört dioval...azt palacsinta...azt arra cukros túró..és kezdödik megint elöröl...palacsinta, lekvár..palacsinta..dió..palacsinta turó..palacsinta...aztán ha elfogyott akkor be a sütöbe egy 10 percre körülbelül, és kész is
De vigyázz, a palacsintát a szélén is kend meg..különben a dió le fog hullani rola.és száraz lesz.
Almás palacsintatorta recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
1/2 kg alma, fahéj, vaníliás cukor, vaj, tejszínhab, palacsinta, palacsintába töltelék: kakaó, lekvár...
Elkészítés:
Az almát reszeld le, hintsd meg fahéjjal és cukorral, majd keverd össze és tedd félre. Ezalatt állj neki, és készítsd el a palacsintatésztát.Majd ha az is kész, nyomd ki a reszelt alma levét, és a húsát keverd a tésztába. (A leve azonnal fogyasztható és tuti biztosan 100% gyümölcstartalmú :-)
Az így elkészített tésztát palacsintasütőben vajon süsd ki, mintha csak rendes palacsinta lenne. Az elkészült példányokat tortaszerűen helyezd egymásra, és rétegenként variáld a töltelékeket közöttük. Lekváros, kakaós, diós, vaníliapudingos stb. Ki mit szeret. A végén jöhet a díszítés, egy kis tejszínhab, egy kis gyümölcs, és olyan lesz, mintha csak most hozták volna a cukrászdából.
Palacsintatorta csokimáz alatt
Hozzávalók:
# 10-12 darab palacsinat
# A töltelékekhez:
# 10 dkg mák, dió, mandula vagy mogyoró cukorral összekeverve
# 10 dkg barack- vagy áfonyalekvár
# 10 dk nutella
# 10 dkg alma reszelve
# 10 dkg étcsoki a tetejére
# 3 tojás
# 5 dkg cukor
# 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés: A megszokott módon 10-12 palacsintát sütünk. Egy nagy lapos tányéron felváltva töltjük meg tetszés szerint, míg elfogynak a hozzávalók. A tetejére a csokit felolvasztjuk, a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, gőz fölött. Amikor a sárga krém és a csoki is kihűlt, összevegyítjük, finoman hozzákeverjük a felvert fehérjét, majd a palacsintatortára kenjük óvatosan. Néhány percig állni hagyjuk, hogy a teteje megdermedjen, ezután tortaszerüen szeleteljük és tálaljuk.
Megjegyzés:
Nem kell kínlódni a palacsinta tekerésével, sokkal egyszerűbb, így legalább mindenki minden ízt megkóstolhat!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!