Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Valaki segítesen. Lencsfőzelék...

Valaki segítesen. Lencsfőzelék, most mi legyen?

Figyelt kérdés

Most csináltam először lencsfőzeléket.

Megfőztem a lencsét, csináltam mellé rántást.

Hozzáöntöttem de nem lett semmi. Ugyanolyan a lencse mint ha nem tettem volna bele a rántást.

Ismerős mondta a receptet, 1 kilóhoz aztmondta hogy 1 bögre olaj és 4 evőkanál liszt kell nagyjából. Én így is csináltam de akkor mi lehet a baj? Kevés lenne a rántás?

2011. febr. 16. 13:46
 1/7 A kérdező kommentje:

lencse*

bocsi siettem :)

2011. febr. 16. 13:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem a lencse mennyiségétől függ, hanem a vízétől. Kevés a rántás, még egyszer be kell rántanod.

Üdv!

ui.: semmi baja nem lesz az ételnek, ha többször sűríted. Az első krumplifőzelékemet 3-szor sűrítettem, és 2-szer hígítottam, mire jó lett. Majd később szemre is menni fog!

2011. febr. 16. 13:50
 3/7 anonim ***** válasza:

1 bögre olajhoz, baromi kevés a 4 evőkanál liszt. Szerintem próbáld meg mégegyszer elkészíteni a rántást. Tegyél annyi lisztet hozzá, hogy olyan puding szerű állaga legyen, de ne legyen túl száraz sem. Nem akarok liszt mennnyiséget írni, mert nem akarlak bevinni a susnyásba.

Majd írd meg a végeredményt.

2011. febr. 16. 13:53
 4/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen hogy ilyen gyorsak voltatok:)

megyek is megpróbálom megint, és beszámolok milyen lett. :D

2011. febr. 16. 13:58
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha így sem sűrűsödik be akkor csinálj habarást és kész. Víz+liszt, s azt beleöntöd.
2011. febr. 16. 14:10
 6/7 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek :)

egész ehető lett ahhoz képest hogy először csináltam :D

2011. febr. 17. 10:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Örülök, hogy segíthettem. Csak így tovább! :)

(az első válaszoló)

2011. febr. 18. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!