Milyen a molnárkalács?










Tudomásom szerint a molnárka egy vajaskifli-szerű péksütemény. Nálunk (az én környezetemben) molnárkalácsnak egy ostyára hasonlító sütit hívnak, amelyet két forró vaslap között nyomnak vékonyra, és így sütik meg (mármint a vaslapok között)
Van sós, és édes változata is.
Neeem, nem ugyanaz, mint a molnárka.
A második hozzászólótól kérdezném, hogy az édes változat finom, vagy a "csak épp nassoljunk valamit" kategóriába tartozik?





Kutya fülét!
A molnárkalács édes, hártyavékony tészta, több rétegben feltekerve forró vasra, és megsütve.
Kb, két seprőnyél a külső mérete, belül üres.





A második válaszoló vagyok. Ízesítés kérdése, de én nagyon szeretem az édes, és a sós verzót is. Mi a sósba szoktunk tenni köménymagot, az édeset vaníliával ízesítjük. Jó sokat el lehet rágcsálni belőle, szinte abba sem lehet hagyni. Viszont zárható zacskóban, vagy dobozban érdemes tartani, mert a levegőn hamar megpuhul. Mi kerek lapként szoktuk fogyasztani, de fakanál nyelére tekerve még forrón, hengereket lehet formázni belőle, akár meg is lehet tölteni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!