Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Leírná valaki a Mame Daifuku...

Takashi Kimiko kérdése:

Leírná valaki a Mame Daifuku nevű japán süti receptjét?

Figyelt kérdés
2011. febr. 12. 17:45
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Kívűlre


25 dkg rizsliszt

3 dl víz

10dkg cukor

kukorica keményítő


Belülre


50 dkg azuki bab

45 dkg cukor

só, ízlés szerint

Jól keverd össze a lisztet a vízzel, és főzd húsz percig, amíg egy homogén, és alakítható anyagot nem kapsz. Add hozzá a cukrot, és tedd egy edénybe. Az anyagnak könnyen kezelhetőnek, és sima felületűnek kell lennie. Add hozzá a keményítőt, és gyúrd össze, majd formázz belőle kis gombócokat, és a tenyeredben lapítsd szét.


Egy egész éjszaki áztatás után a babot tedd fel főni, és amikor felforrt, add hozzá a cukrot, és a sót. Ezután takarékon főzd tovább kb. 3 órán keresztül. Ha még idő előtt elfő a vize, akkor mindig vissza kell pótolni. Kihűlés után használható. Labdát kell belőle formázni, és az ellapított gombóc közepére kell tenni, és be kell vele ”csomagolni”.

2011. febr. 13. 13:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!