Leírná valaki a Mame Daifuku nevű japán süti receptjét?
Kívűlre
25 dkg rizsliszt
3 dl víz
10dkg cukor
kukorica keményítő
Belülre
50 dkg azuki bab
45 dkg cukor
só, ízlés szerint
Jól keverd össze a lisztet a vízzel, és főzd húsz percig, amíg egy homogén, és alakítható anyagot nem kapsz. Add hozzá a cukrot, és tedd egy edénybe. Az anyagnak könnyen kezelhetőnek, és sima felületűnek kell lennie. Add hozzá a keményítőt, és gyúrd össze, majd formázz belőle kis gombócokat, és a tenyeredben lapítsd szét.
Egy egész éjszaki áztatás után a babot tedd fel főni, és amikor felforrt, add hozzá a cukrot, és a sót. Ezután takarékon főzd tovább kb. 3 órán keresztül. Ha még idő előtt elfő a vize, akkor mindig vissza kell pótolni. Kihűlés után használható. Labdát kell belőle formázni, és az ellapított gombóc közepére kell tenni, és be kell vele ”csomagolni”.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!