Fagyasztott tökből hogy készítitek a tökfőzeléket?
Figyelt kérdés
2009. febr. 11. 10:37
1/4 anonim 



válasza:





Egy hamgymát megdinsztelek, rá egy lehelletnyi pirospaprika, kevés (1-2 dl) vízzel felöntöm, és beleteszem a tököt. Addig párolom kis lángon, amíg fel nem enged és meg nem puhul, akkor egy kis tejfölben elkeverek 2 kávéskanál lisztet, beleöntöm a tökbe és hagyom mégegyet rottyanni. A kaprot csak akkor teszem bele, ha már elzártam a lángot. Még a végén szoktam egy kevés ecetet is önteni bele. Ja, és meg is kell sózni :)
2/4 anonim 



válasza:





Én kiveszem pár órával korábban a mélyhűtőből, és egy vagy két (mennyiségtől függ) füstölt ízű leveskockával alacsony fokozaton párolni kezdem. Nem kell hozzá víz, mert a saját levében gyorsan megpárolódik. Amikor puha, készítek egy paprikás rántást, és hozzákeverem. Én mindig teszek bele egy-két kanál tejfölt is, mert az lágyítja az ízét. A kapor az utolsó, hogy intenzíven érződjön az íze. Pár percig még hagyom rotyogni, majd késznek nyilvánítom, és megeszem.
3/4 anonim 



válasza:





Én úgy csinálom, hogy fagyott állapotban teszem a lábasba. Víz nem kell alá, mert ahogy olvad, az bőven elég. Ha már kicsit kiengedett akkor takarékra veszem. Ha ki van engedve onnan kb 15 perc kell neki, a megfövéshez. Sózom, és cukrot, meg ecetet teszek hozzá. Mennyiséget itt nem írok, mert ízléstől függ, és kóstolgatni szoktam hogy mikor. Csinálok egy vöröshagymás, fehér rántást, és beleöntöm. A végén két kanál tejföl, és a kapor. Összeforr és kész.
4/4 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget!
2009. febr. 11. 14:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!