Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért kell megsózni a tésztát...

Miért kell megsózni a tésztát főzés közben, hogy aztán cukros kakaóval megehessük? :OO

Figyelt kérdés
2011. febr. 10. 14:38
 1/9 anonim ***** válasza:
Általában minden cukros ételhez kell egy kis só.
2011. febr. 10. 14:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim válasza:
100%
Állítólag jobban kihozza az ízét...
2011. febr. 10. 14:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
mert a só az élet sója:))só nélkül vízízű lenne a tészta.
2011. febr. 10. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
A só kémiailag is reakcióba lép a főtt ételekkel a főtt burgnya íztelen a sült csirke sütése közben is ízanyagok képződnek a sóval ha nem sózzuk szinte ehetetlen.
2011. febr. 10. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
94%

Világ életemben úgy tudtam, hogy azért teszünk sót a tésztafőzővízbe, hogy a víz gyorsabban felforrjon. Még a legelején kell beletenni.

De hogy ettől tényleg hatékonyabb-e a dolog, azt nem tudom, kémiai ismereteim nincsenek hozzá. :-)

2011. febr. 10. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
54%
én pont fordítva tudtam, hogy a só lassítja a víz felforrását:))ezért mindig is a már zubogó vízbe teszem a sót.
2011. febr. 10. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A só az íze miatt kell.

A zománcozott fazekakba kell forrás után tenni a sót, különben kikezdi a zománcot az alján. De nem fő sem előbb, sem később tőle a víz.

Ez a sózás pont olyan, mint amikor sütit csinálunk. A sós sütibe is kell kis cukor, és az édesbe is kell a só. Egyébként, valóban a só jobban kihozza a cukor édességét. Ezt szószoknál tapasztaltam ki.

2011. febr. 10. 15:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Tudom, hogy nem kérdés, de a kommentekben előkerült: a só lassítja a víz forrását, mivel a sós víz magasabb hőmérsékleten forr, tehát tovább kell melegednie. Viszont így az étel hamarabb megfő.
2011. febr. 10. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
A ma 17:10-esnek elvileg igaza van, a sós viz tényleg lassabban forr fel, de kisérletekkel kimérték, hogy ez 5 (öt) liter viznél 10 (tíz) másodperc, nem több.
2011. febr. 10. 19:56
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!