Kérhetek pogirecepteket ami garantálja, hogy nem lesz kőkemény ha kihűl?
Nem receptet, hanem tippet írnék. A pogácsát mindig előmelegített sütőben, a legnagyobb hőfokon süsd. Az a lényege, hogy nagyon gyorsan megsüljön, és ne legyen ideje kiszáradni. Az előző tűzhelyemet azért kellett lecserélnem, mert a sütője nem forrósodott fel a közepesnél jobban. Sok sütinél jó volt a hőfok, de a pogácsát imádja a család, és csak annyit süthettem, amit melegen megettünk, mert csúzlizni lehetett volna vele, mikor kihűlt.
Azt hiszem, nem a receptekkel, hanem a sütési hőmérséklettel van a gond.
Egyetértek az előzővel.
de ha már megtörtént a baj és ott áll a kinézetre ínycsiklandó pogácsa akkor egy biztos megoldást ismerek..
nagyim a mézessütivel csinálja ezt: le kell fóliázni, beletenni egy gerezd almát.. nem tudom mennyi ideig, de hat. :D
25-25 dkg liszt, rama, túró
+1 tojás (elhagyható)
só
hajtogatni kell, hogy szép leveles legyen...tetejét lehet köménnyel v sajttal szórni (tejjel v tojással kenni előtte)
1 cm vastagra nyújtani, 2-3 cm-es átmérőre szaggatni
180 °C körül légkeverésesen elég hamar kész
az a lényeg amúgy, hogy megfelelő mennyiségű nedves hozzávaló és zsír legyen az adott pogiban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!