Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kérhetek pogirecepteket ami...

Kérhetek pogirecepteket ami garantálja, hogy nem lesz kőkemény ha kihűl?

Figyelt kérdés
Fornetti típusra gondoltam, sokféle receptet ajánlottak de mind miután kisült még csak csak ehetőek de utána akár fegyverként is lehetne használni a pogikat ha dobálóznánk vele. Linkeket is köszi
2011. febr. 8. 13:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem receptet, hanem tippet írnék. A pogácsát mindig előmelegített sütőben, a legnagyobb hőfokon süsd. Az a lényege, hogy nagyon gyorsan megsüljön, és ne legyen ideje kiszáradni. Az előző tűzhelyemet azért kellett lecserélnem, mert a sütője nem forrósodott fel a közepesnél jobban. Sok sütinél jó volt a hőfok, de a pogácsát imádja a család, és csak annyit süthettem, amit melegen megettünk, mert csúzlizni lehetett volna vele, mikor kihűlt.

Azt hiszem, nem a receptekkel, hanem a sütési hőmérséklettel van a gond.

2011. febr. 8. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Egyetértek az előzővel.

de ha már megtörtént a baj és ott áll a kinézetre ínycsiklandó pogácsa akkor egy biztos megoldást ismerek..

nagyim a mézessütivel csinálja ezt: le kell fóliázni, beletenni egy gerezd almát.. nem tudom mennyi ideig, de hat. :D

2011. febr. 8. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, eddig 200 fokon szoktam azt hittem az elég, 240 a maximum, erre nem is gondoltam
2011. febr. 8. 14:49
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor a következőhöz sok sikert. És legyen forró a sütő, mikor berakod, de ne menj messzire, mert hamar megsül. 1. voltam.
2011. febr. 8. 15:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

25-25 dkg liszt, rama, túró

+1 tojás (elhagyható)


hajtogatni kell, hogy szép leveles legyen...tetejét lehet köménnyel v sajttal szórni (tejjel v tojással kenni előtte)


1 cm vastagra nyújtani, 2-3 cm-es átmérőre szaggatni


180 °C körül légkeverésesen elég hamar kész



az a lényeg amúgy, hogy megfelelő mennyiségű nedves hozzávaló és zsír legyen az adott pogiban

2011. febr. 8. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm, a túró és a tojás adja meg a nedvességet vagy külön kell még hozzá ramat rakni?
2011. febr. 8. 18:04
 7/7 anonim ***** válasza:
25 dkg liszt + 25 dkg rama + 25 dkg túró + 1 tojás (de mint írtam nem is muszáj bele tojás) ;)
2011. febr. 8. 18:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!