Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi garantálja, hogy nem így...

Mi garantálja, hogy nem így lenne?

Figyelt kérdés
Elkezdtem fantáziálgatni egy kicsit. Adott egy ember aki elmegy egy pszichológushoz, mi van akkor ha az ottléte alatt nem veszi olyan komolyan a panaszait, mármint számos olyan eset van, aki próbálja elfedni magát különböző védekező mechanizmusokkal. Szóval mi van ha a páciens életét komolyan nehézzé teszi saját maga, illetve a különböző tünetei, de amikor elmegy szakemberhez, ott már nem tudja olyan jól elmondani ezeket és így a szakember rossz következtetéseket von le a pácienssel kapcsolatban, így hibás diagnózist állít fel?
2011. jún. 7. 15:46
 1/8 anonim ***** válasza:
A pszichológus tudja irányítani a kérdéseit úgy, hogy ne tudják félrevezetni. Ez a páciensnek sem érdeke, hiszen minek megy oda. Téves diagnózis lehetősége pedig fennáll- Ilyenkor sikertelen a kezelés.
2011. jún. 7. 15:50
 2/8 A kérdező kommentje:
De amikor oda megy a páciens, akkor először fel kell vázolni a problémáját, a kérdések csak utána jönnek tudomásom szerint, ergó az alapból rosszul vagy ferdén felvezetett történet hibás alapjaként indul a kezelés.
2011. jún. 7. 16:08
 3/8 anonim ***** válasza:

Totál ugyenezen agyalok én is :)

Amikor ott vagyok, és amikor itthon itthon átgondolom a dolgokat, teljesen mást válaszolnék. Ilyenkor javítsam ki magam legközelebb, hogy azt mégse úgy gondoltam?

2011. jún. 7. 19:55
 4/8 anonim válasza:
Én pszichológus vagyok, és hidd el, a diagnózis felállítását nem tudja eltorzítani az, hogyan mondod el a történetet. Most egyszerre tízféle szakmai fogás (titok?:)) jutott még eszembe. Ám az segíthet, hogy ha ezen görcsölsz, akkor legközelebb megosztod vele. Előbb-utóbb úgyis rájön, hogy ezen aggódsz, a közös munkához add hozzá azt, hogy őszinte vagy. Hiszen rólad van szó! :)
2011. jún. 7. 21:38
 5/8 A kérdező kommentje:

21:38

Érdekes. Esetleg még az is torzíthatja a munkát ha a páciens más, vagy nagyobb jelentést tulajdonít egy kifejezésnek, viselkedésmódnak.

2011. jún. 7. 22:20
 6/8 anonim ***** válasza:
Amikor én voltam pszichológusnál, akkor amint meghallotta, hogy a családunkon belül vannak problémák, veszekedések (de hol nem???), rögtön csak arról tudott kérdezgetni, teljesen szemellenzős lett, más nem is érdekelte. A végső következtetése az volt, hogy el kéne költöznöm. Gratuláltam magamban neki, aztán otthagytam. Az igazi problémámról nem is tudtam beszélni.
2011. jún. 8. 02:08
 7/8 anonim ***** válasza:
Akik ennyi tuti tippet tudnak, igazán elmondhattak volna párat a volt pszichológusomnak is :)
2011. jún. 8. 02:14
 8/8 anonim válasza:
Én is ezen agyaltam. Múlt héten voltam először pszichiáternél, de eléggé meg voltam szeppenve...nem nagyon tudtam kezelni a szituációt. Idegen volt nagyon, és az egyik kérdéssel nagyon zavarba hozott, így nem voltam őszinte...Már megbántam, de már nem tudom kijavítani, mert nagyon gáz lenne...gyűlölök hazudni, most még ezen is rágódhatok.
2011. jún. 10. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!