Mi az a mascarponé? Lehet valamivel helyettesíteni? FONTOS!
Nagyon finom és (sajnos eléggé) drága krémsajt. Más olcsóbb krémsajtokkal lehet helyettesíteni, aminek szintén SEMLEGES ÍZE VAN.
Pl a tiramisu egyik hozzávalója a mascarpone.
Tehén tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Nagyobb üzletekben/üzletláncokban lehet kapni, a sajtoktól megszokott árban .Helyettesíteni elvileg natur kremsajtal lehet.
*Érdekes milyen sokan vesznek mascarponés meggyes fagyit, és 90% uk nem is tudja hogy sajt XDDD.*
Hát srácok, akkor velem van a baj.
A mascarpone íz semmivel sem hasonlítható össze. És bizony, én erre annyira allergiás vagyok, hogy múltkor egy étteremben kivertem a balhét.
A tiramisu ismertetőjéhez le volt írva, hogy mascarponéból készül. Ezen felbátorodva rendeltem, és bizony a családtagok közül egyedül nekem tűnt fel, hogy az nem abból van, de nekem nagyon! Szóltam a pincérnek, elkértem a panaszkönyvet, de inkább kifizették a teljes vacsoránk összegét, minthogy engedtek volna a pkba írni :)
Nem véletlenül van abban az árban a mascarpone, amiben...
15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!