Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ki ismer jó leveles tészta...

Ki ismer jó leveles tészta receptet?

Figyelt kérdés
Szeretnék leveles tésztát sütni,de nincs receptem.
2009. febr. 8. 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

30 dkg liszt

10 dkg vaj vagy 15 dkg margarin

2 tojás

3 kanál tejföl

Kis só

1 kiskanál ecet.

A vajat vagy margarint nagyon habosra kikavarjuk, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól eldolgozzuk. Nem tesszük hideg helyre, hogy kenhetően puha maradjon. A többi anyagból puha rétestésztát gyúrunk, és deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. Téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként sütőfákra tekerjük, és forró sütőben megsütjük.

Én a sütőfákat elhasznált seprűnyélből vágattam, és bevontam alufóliával.

2009. febr. 8. 13:44
 2/4 anonim ***** válasza:
73%
Bocsi, másolt recept, és sajtosrolóhoz van írva, de a tartalma az ott van, csak van plussz is, ami a rolóra vonatkozik
2009. febr. 8. 13:45
 3/4 anonim ***** válasza:
48%

Mindenre jó leveles tészta

Hozzávalók:

# 30 dkg liszt

# 25 dkg RAMA sütőmargarin

# egy csipet só

# 6 evőkanál hideg víz

# 1 evőkanál ecet

Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük.

Készíthetünk belőle krémest, szerelmes levelet, gesztenyés, diós, mákos kiflit, sonkás batyut, sajtos táskát, aprósüteményt - reszelt sajttal, tehát bármit, mint a leveles tésztából. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.

Ha édes tésztát készítünk belőle, a tetejét - miután kisült - hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg.

Megjegyzés:

Ha kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.

2009. febr. 8. 16:02
 4/4 anonim ***** válasza:
2009. febr. 8. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!