Ki ismer jó leveles tészta receptet?
Hozzávalók:
30 dkg liszt
10 dkg vaj vagy 15 dkg margarin
2 tojás
3 kanál tejföl
Kis só
1 kiskanál ecet.
A vajat vagy margarint nagyon habosra kikavarjuk, és hozzávegyítünk 10 dkg lisztet, jól eldolgozzuk. Nem tesszük hideg helyre, hogy kenhetően puha maradjon. A többi anyagból puha rétestésztát gyúrunk, és deszkán addig gyúrjuk, amíg már nem ragad, és jól hólyagzik. Kinyújtjuk, rákenjük a lisztes vajat, és szorosan felcsavarjuk. Téglalapalakúra, vékonyra kinyújtjuk. Egész tojással lekenjük, egy centi széles csíkokra vágjuk. Csíkonként sütőfákra tekerjük, és forró sütőben megsütjük.
Én a sütőfákat elhasznált seprűnyélből vágattam, és bevontam alufóliával.
Mindenre jó leveles tészta
Hozzávalók:
# 30 dkg liszt
# 25 dkg RAMA sütőmargarin
# egy csipet só
# 6 evőkanál hideg víz
# 1 evőkanál ecet
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, és 12 órán át pihentetjük. Pihentetés után kinyújtjuk, és tetszés szerinti formában felvágjuk, megtöltjük.
Készíthetünk belőle krémest, szerelmes levelet, gesztenyés, diós, mákos kiflit, sonkás batyut, sajtos táskát, aprósüteményt - reszelt sajttal, tehát bármit, mint a leveles tésztából. Előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
Ha édes tésztát készítünk belőle, a tetejét - miután kisült - hintsük meg vaníliás cukorral. Ha leveles, sós süteményt sütünk, a tésztáját erősebben sózzuk meg.
Megjegyzés:
Ha kisült, éppen olyan, mint a hájas tészta, csak sokkal kevesebb vele a munkánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!