Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Melyik fűszer emeli ki leginká...

Melyik fűszer emeli ki leginkább a barnabab-főzelék ízét?

Figyelt kérdés
Keresem a legjobb barnabab-főzelék receptjét, ha nektek megvan, kérlek linkeljétek be, vagy írjatok privát üzenetet és küldjétek el nekem. Csodát akarok művelni a konyhában! :-) Köszönöm Nektek előre is!
2011. jan. 30. 17:49
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
a kérdésedre válaszolva: a babérlevél
2011. jan. 30. 18:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
3-4 babérlevelet és 1 fej vöröshagymát egészben főzz a levében. A rántásba (ha az még divat) kell tenni egy teáskanál kristálycukrot (nem elírás). A végén pedig bele kell nyomni 2 gerezd fokhagymát, meg ha szükséges, egy pici mustárt.
2011. jan. 30. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
ééés az ecet kihagyhatatlan! (nálam.. ) :D meg nem enném ecet nélkül, nagyon feldobja ;) és persze lilahagyma a "feltét", meg ha van, füstölt csülök :)
2011. jan. 30. 18:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
76%

én nem sima babfőzeléket szoktam, hanem a mi családunk úgy hívja, hogy"sűrűbab". a a beáztatott tarkababot úgy teszemföl, mint a pörköltet.jó sűrű hagymás, pirospaprikás alap, kis köménnyel, sok fokhagymával.

teszek bele 2-3 sárgarépát hasábokra vágva.ha a "babpörkölt" puha, akkor egy kis lisztes habarással még

testesebbre sűrítem.

a sóval az elején óvatosan bánok, mert a végén teszek bele füstölt csülköt, tarját, esetleg egy kis kolbászt.

főzök pár keménytojást és tálaláskor negyed főtt tojásokat is teszek rá.

ez inkább a sóletre hasonlít, de sokkal egyszerűbben elkészül.

egy teáskanál cukor ebbe is kerül, nagyon szelíddé teszi

az ízeket.

a család pasi tagjai még jó sok erőspaprikát is tesznek hozzá.

2011. jan. 30. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 doboszoli ***** válasza:
55%

Kedves Utolsó!

Izgalmasan hangzik, ki fogom próbálni!!

2011. jan. 30. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
49%
Babfőzeléket úgy csinálom, hogy nagyon puhára megfőzöm a babot sóval és 1-2 babérlevéllel. Csinálok rántást és a krumplonyomóval összetört babot beleteszem és sok tejföllel ízesitem. Pici cukrot teszek bele, és még ha savanyúbban szeretjük citromlével savanyítom. Így egy kicsit hasonlít a gesztenye-masszához.
2011. jan. 30. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
én a főzelékekbe szoktam lestyánt tenni, szerintem jót tesz nekik.
2011. jan. 31. 03:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
Én jó fokhagymásan rántom be, ugyhogy az dominál.
2011. jan. 31. 12:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!