Melyik fűszer emeli ki leginkább a barnabab-főzelék ízét?
én nem sima babfőzeléket szoktam, hanem a mi családunk úgy hívja, hogy"sűrűbab". a a beáztatott tarkababot úgy teszemföl, mint a pörköltet.jó sűrű hagymás, pirospaprikás alap, kis köménnyel, sok fokhagymával.
teszek bele 2-3 sárgarépát hasábokra vágva.ha a "babpörkölt" puha, akkor egy kis lisztes habarással még
testesebbre sűrítem.
a sóval az elején óvatosan bánok, mert a végén teszek bele füstölt csülköt, tarját, esetleg egy kis kolbászt.
főzök pár keménytojást és tálaláskor negyed főtt tojásokat is teszek rá.
ez inkább a sóletre hasonlít, de sokkal egyszerűbben elkészül.
egy teáskanál cukor ebbe is kerül, nagyon szelíddé teszi
az ízeket.
a család pasi tagjai még jó sok erőspaprikát is tesznek hozzá.
Kedves Utolsó!
Izgalmasan hangzik, ki fogom próbálni!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!