Valaki tud nekem olyan sütireceptet?
Olyan sütemény receptet keresek ami max fél óra alatt kész és nincs nagyon sok baj vele,illetve sok van belőle és olcsón kijön.Egy 20 fős társaságnak lenne és nem nagyon van itthon túl sok hozzávaló de mindenképpen kell még ma csinálnom.Persze alap dolgok vannak, csak receptem nincs.Elég sürgős lenne.
Köszi a segítséget.
Kérdés: mid van otthon, és feltétlenül valami "száraz" süti kéne vagy jó krémes is?
Egy-két tipp: kókuszgolyó, keksztekercs, piskóta tekercs vagy süss sima piskótát vágd kocskákra (picire) főzz egy hígabb pudingot és egy tálba rétegezd a piskotát a pudingal.
a krémmel se kell vacakolni ha van otthon lekvár vagy nutella :)
Köszi az eddigieket.
Valami kavarós dologra gondoltam ami nem muffin.XDjól fel adom ,bocsi.(csak mert nincs muffin formám)
Tudjátok olyan tepsibe öntős dolog.:)
írok egy egyszerű tepsis receptet, amihez szerintem mindenkinek van "sütnivalója".ez a recept egy 40*25-ös tepsire elég, amiben szép magas lesz.
37,5 dkg liszt
37,5 dkg cukor
3,75 dl tej
2 tojás
10 dkg vaj
1,5 csom. sütőpor
5 dkg jó sötét kakópor
a vajat /margarint/ a cukorral és a tojásokkal jól kikeverjük, hozzáadjuk apránként felváltva a sütőporos lisztet és a kakaóport.
mehet bele mazsola, dió darabok, de lecsöpögtetett meggyel is meg lehet szórni.
sütőpapíros tepsibe öntjük és kb 180 fokos sütőben először 5 percig teljes lángon, majd a lángot mérsékelve
kb még 40 percig, tűpróbáig sütjük.
ha kivettük a megsült tásztát, pihentetés után kockára
vágjuk és porcukrozva tálaljuk.
el is lehet vágni és lekvárral megkenni a közepét.
ui:az előbbi receptet sem kell, grammra kimérni:))
saccc/kb.
üdv.
Rest süti
2 tojás, 1 pohár cukor, 1 pohár tejföl, 3 pohár liszt, 0.5 dl olaj, 1 vaniliás cukor, 1 sütőpor
Ezeket összekevered, beleöntöd a kivajazott, kilisztezett tepsibe, megszórod a tetejét meggyel vagy cseresznyével és kb. 20-25 perc alatt készresütöd az előmelegített sütőben. A meggy le fog süllyedni a tepsi aljáit. Ha kész, kockára vágod és megszórod porcukorral. Az a lényeg, hogy ugyanazzal a pohárral mérd ki az összes hozzávalót. Én kb. 1,2 dl-es pohárral csináltam és ez a mennyiség egy gáztepsire elegendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!