Könnyen rágható (pépesebb) felnőttnek való ételreceptet írnátok?
Krémlevesek, esetleg egy picit sűrűbbre főzve. Számtalan zöldségfélét meg lehet így csinálni.
Főzelékek turmixolva, tejes gyümölcsturmixok is laktatnak esetleg reggelire.
Hozzávalók négy személyre:
50 dkg zöldség
2 dl tejszín
2 dkg vaj
2 zsemle
1 tojás sárgája
2 dkg liszt
TopMix, fűszerek
Elkészítés:
A zöldséget, ami bármi lehet, amit szeretünk (zeller, spárga, gomba, zöldborsó, kelbimbó, brokkoli, karfiol, vagy ezek kombinációja - esetleg sárgarépával -, de még sárgaborsó is) kevés TopMixes vízben pépesre főzzük, majd leszűrve összeturmixoljuk.
Visszaöntjük rá a levét és megfelelően ízesítve (pl. gombához őrölt bors, kelbimbóhoz őrölt kömény, sárgaborsóhoz sóban megtört 2 gerezd fokhagyma) felforraljuk.
A tejszínt a liszttel és tojássárgájával alaposan elkeverjük, és a hűlőfélben levő levesből apránként adagolunk hozzá folyamatos kevergetés mellett. Amikor 2-3 dl levest már elkevertünk benne, beleöntjük a levesbe és folyamatos keverés mellett egyszer felforraljuk.
A zsemlét 1,5 cm-es kockákra vágjuk, majd sütőben szárazon világosbarnára pirítjuk. Ezzel tálaljuk a levest.
Nagyon ízletes minden fajtája, pl. a gyerekeim így minden zöldséget megesznek, amit különben ágyúval sem lehetne beléjük lőni.
Szia!
A rizsát,tarhonyát pl. nem kell rágni.Krumplipüre,pároltkarfiol,darálhusból készült pörkölt,húsgobóc,hasé,töltöttpaprika,töltöttkáposzta.Bármel yik főzeléket lehet turmixolni,passzírozni.esetleg ott vannak a bébiételek pl.A kalácsot ne majszolja,hanem áztassa be kakaóba,vagy mézes tejbe.3 perces lágytojás,ezt bele lehet keverni a főzelékekbe+daráltvírsli,daráltparizer.Tejből,tojásból,vajb ól,cukorból készűlt krémek.Hírtelen ezek jutottak az eszembe.
Krémes gomba leves mikroban
25 dkg gomba
2 evök. margarin
bö evök.-nyi hagyma, szeletelni
1.5 evök. liszt
2.5 dl tej vagy tejszin
1 zöldségkocka felforralva 0.5 l vizben
so-bors izlés sz.
Margarint olvasztani 500W 1-2 perc,
Hagyma, gomba bele, 750W 7-8 perc, félidöben keverni
Lisztet belekverni, levest is, folyamatos kavarás mellett, 750W 6-7 perc, 2-szer megkeverni közben
Bele tejet v tejszint is, keverni, 750W 3-4 perc.
Zöldborso leves:
25-30 deka borsot vegetás, picit cukros vizben puhára, mielött kész ptrezselymet szorni rá, mixelni, habarni vagy instant szoszporral süriteni, tejet vagy tejszint hozzá, lassan átrottyan, és kész.
Karfiolt megfözni, besamel szoszt rá és sok tejfölt, tojássárga, talán reszelt sajt helyett valami sajtkrémet bele iznek, de ne sokat, ne nyuljon, átsütni.
Husleves volt a kedvence lányomnak mikor még nem volt hajlando rágni, volt abban hustol-zöldségekig mindenféle finomság.
Gyümölcsöt turmixolni, levest fözni.
Karalábé krémleves
2 karalábé
2 nagyobb krumpli, mindkettöt kockákra vágod,egy evökanál vajon kicsit párolod (5 perc,kb.) utána 1/2 liter vízböl,és egy leveskockából (egyszerü zöldség,vagy tyúkhúsleves) fözetet csinálsz,ezzel felöntöd,és puhára fözöd.
Ha kész,teszel bele 1 dl tejszínt,és az egészet összeturmixolod.
Fözhetsz bele karikákra vágott virslit,(ezt ugye csak pár percre teszed bele a végén,és ezzel turmixolod,VAGY reszelt sajtot bele VAGY nagyon apróra vágott zsemlekockákat kicsit vajon megpirítva.... NAGYON FINI : )))
Ès a karalábé helyett brokkolit is fözhetsz ...,de még gondolkodom,hátha eszembe jut még valami
+ jobbulást
ilyenkor a tésztafélék is jók, mert azokat nem igazán kell rágni - pl
tojásos nokedli,
krumplis tészta,
túrós tészta,
pörköltszaftos nokedli,
káposztás tészta
krumplipüré darálthúsból készült pörkölttel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!