Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen tortát süssek 18....

Milyen tortát süssek 18. szülinapra fiúnak?

Figyelt kérdés
2011. jan. 26. 16:16
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Esztétikai oldalról:


[link]


[link]


[link]


[link]


[link]


Az alakos tortákat a legegyszerűbb marcipán borítással kivitelezni. Így mindenképp jól fog kinézni. Az egyik legolcsóbb beszerzési módja a marcipánnak, ha a METRO hipermarketben veszed meg. Itt van kilós kiszerelés is, és finom, jóminőségű, könnyű vele dolgozni.


A marcipán borítású tortához a legjobban (kesernyésebb) csoki-, vagy (savanyúbb meggyes krémes) feketeerdő torta illik, mert maga a marcipán már így is nagyon édes.


Ezt a receptet én a mindmegette.hu oldalon találtam még rég. Nekem nagyon bejött! Mindenkinek izlett. Ez amolyan mindenkinek izlík torta.

A piskótát (ha időhiányban szenvedsz) akkor vedd meg készen. Csak ne a gyümölcstortáknak való egy lappból álló rettenetet, hanem valami minimum 3 rétegű csodát. Finomak, és ezeket könnyebb utána formára faragni :)


Csokitorta recept:


* A tésztához:

* 12 dkg vaj

* 4 dkg porcukor

* csipet só

* 1 teáskanál őrölt fahéj

* 6 db tojássárgája (ha kiscik a tojások lehet 7 db is)

* 13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé

* 6 db tojásfehérje

* 18 dkg cukor

* 13 dkg liszt


* A krémhez:

* 23 dkg vaj (vagy margarin, de a vajjal jobb íze van)

* 12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú! Ajánlom a holland kakaóport)

* csipet só (ne többet)

* 20 dkg porcukor

* 2 dl tejszín (pl: Oké zacskós habtejszín)


Elkészítés:


A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.


A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel kikenjük a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokiból készített formákkal, csokidarával vagy tejszínhabbal.

Megjegyzés:


22 cm-es kerek tortaformában szoktam sütni, az aljába teszek csak sütőpapírt. A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.


Az eredeti receptben szerintem túl sok a kakaópor... Én kevesebbet szoktam beletenni, és a tésztájába kicsit több olvasztott csokit. Nagyon finom (mondom én, aki nem szereti a csokitortát, mégis jóízűen ettem belőle).


Itt találod:

[link]


Sok sikert!

2011. jan. 31. 10:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/12 anonim ***** válasza:

"amúgy meg már másfél éve együtt vagyunk.. szerintem ismerem.. ;)"


- De mégsem tudod, milyen tortát szeret, ezért is vadidegenektől kell megkérdezned, milyen tortát süss neki...

2011. jan. 31. 10:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!