Milyen tortát süssek 18. szülinapra fiúnak?
Esztétikai oldalról:
Az alakos tortákat a legegyszerűbb marcipán borítással kivitelezni. Így mindenképp jól fog kinézni. Az egyik legolcsóbb beszerzési módja a marcipánnak, ha a METRO hipermarketben veszed meg. Itt van kilós kiszerelés is, és finom, jóminőségű, könnyű vele dolgozni.
A marcipán borítású tortához a legjobban (kesernyésebb) csoki-, vagy (savanyúbb meggyes krémes) feketeerdő torta illik, mert maga a marcipán már így is nagyon édes.
Ezt a receptet én a mindmegette.hu oldalon találtam még rég. Nekem nagyon bejött! Mindenkinek izlett. Ez amolyan mindenkinek izlík torta.
A piskótát (ha időhiányban szenvedsz) akkor vedd meg készen. Csak ne a gyümölcstortáknak való egy lappból álló rettenetet, hanem valami minimum 3 rétegű csodát. Finomak, és ezeket könnyebb utána formára faragni :)
Csokitorta recept:
* A tésztához:
* 12 dkg vaj
* 4 dkg porcukor
* csipet só
* 1 teáskanál őrölt fahéj
* 6 db tojássárgája (ha kiscik a tojások lehet 7 db is)
* 13 dkg gőz felett olvasztott étcsokoládé
* 6 db tojásfehérje
* 18 dkg cukor
* 13 dkg liszt
* A krémhez:
* 23 dkg vaj (vagy margarin, de a vajjal jobb íze van)
* 12,5 dkg kakaópor (minél sötétebb, magasabb kakaótartalmú! Ajánlom a holland kakaóport)
* csipet só (ne többet)
* 20 dkg porcukor
* 2 dl tejszín (pl: Oké zacskós habtejszín)
Elkészítés:
A vajat habosra keverjük a porcukorral, a fahéjjal és a sóval, majd egymás után beletesszük a tojások sárgáját, végül az olvasztott, kicsit kihűtött, de még folyós csokit. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, óvatosan a masszához keverjük kb. 1/3-át. A maradékba beleszitáljuk a lisztet, óvatosan összekeverjük, majd a két masszát is összekeverjük. 190 fokon kb. 40-50 percig sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. A tortaformából csak másnap vegyük ki, majd vágjuk 3-4 lapra.
A krémhez a vajat habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaóport, a sót, a porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. Ezzel kikenjük a tortát, majd bevonjuk a krém egy részével, és díszítjük olvasztott csokiból készített formákkal, csokidarával vagy tejszínhabbal.
Megjegyzés:
22 cm-es kerek tortaformában szoktam sütni, az aljába teszek csak sütőpapírt. A tésztát előző nap ajánlatos elkészíteni, hogy az ízek jól összeérjenek.
Az eredeti receptben szerintem túl sok a kakaópor... Én kevesebbet szoktam beletenni, és a tésztájába kicsit több olvasztott csokit. Nagyon finom (mondom én, aki nem szereti a csokitortát, mégis jóízűen ettem belőle).
Itt találod:
Sok sikert!
"amúgy meg már másfél éve együtt vagyunk.. szerintem ismerem.. ;)"
- De mégsem tudod, milyen tortát szeret, ezért is vadidegenektől kell megkérdezned, milyen tortát süss neki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!