Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jól nyújtható...

Hogyan kell jól nyújtható pizzatésztát csinálni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 5. 10:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Hozzávalók:

# 2,5 csésze liszt

# 1 csomag szárított élesztő

# csipet só

# 2 evőkanál olaj


Elkészítés: A szárított élesztőt elkeverjük egyharmad csésze meleg vízben, majd 5 percig állni hagyjuk. Egy tálba kimérjük a két és fél csésze lisztet, majd hozzáadjuk az olajat, és végül az élesztőt. Jó alaposan összegyúrjuk, és olajjal kikent edényben egy óráig kelni hagyjuk. Miután megkelt, ismételten átgyúrjuk, ekkor a tészta már puha és könnyen nyújtható. Előmelegített sütőben 200 fokon a tésztát 5-6 percig sülni hagyjuk, majd kivéve rákenhetjük a pizzaszószt és rárakhatjuk a feltétet. Újabb 10 percre berakjuk, és végül melegen fogyasztjuk. ;)


Megjegyzés:

Már 3 éve használom, eddig nem volt rá panasz.

2009. febr. 5. 14:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
Kipróbáltam és végre sikerült!Köszönöm...=)
2009. febr. 6. 11:14

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!