Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Pizzatésztához bármilyen...

Pizzatésztához bármilyen lisztet használhatok?

Figyelt kérdés
2011. jan. 25. 12:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Pizzériában dolgoztam,ott rétes,és sima lisztet kevertek fele-fele arányban,de hát a házi pizzatészta lehet,hogy teljesen más.
2011. jan. 25. 12:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim válasza:
en csak finommal szoktam csinálni
2011. jan. 25. 12:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
mert csak búzafinom lisztem van itthon :) köszönöm a válaszokat
2011. jan. 25. 12:53
 4/12 anonim ***** válasza:

nekem is finomlisztes pizzareceptem van. nagyon finom,nyugodtan csináld finomliszttel.

bár olvastam már búzadarával kevert lisztes receptet is, de azt még nem próbáltam.

2011. jan. 25. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
kedves utolsó le tudnád írni a receptet? nagyon megköszönném
2011. jan. 25. 12:58
 6/12 anonim ***** válasza:
egy pillanat és írom, csak megkeresem
2011. jan. 25. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim válasza:
irok en is egyet neked: 40dkg liszt, 1 ek. olivaolaj, 180ml langyos vizben oldott fél élesztö, só.
2011. jan. 25. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:

megvan, írom is.

Pizza a'la Petra

hozzávalók:

40 dkg finomliszt

1 teáskanál só

1 dl tejet megmelegítek + egy két lapos evőkanál cukor és

kb 3 dkg élesztő. a langyos, cukros tejben felfuttatjuk.

hozzáadjuk a liszthez + 3 evőkanál olajat és annyi langyos vizet, hogy jól gyúrható, nyújtható tészta legyen.

az edény falától magától elválik.

ha összeállítottuk, kelesztjük fél órát.

ez a tésztaadag egy nagy gáztepsihez, vagy két közepes tepsire elég.

a tepsit olajjal kikenjük, és a kinyújtott tásztát belenyomkodjuk.

a tepsiben, még sütés előtt rakjuk rá a feltétet, ami nálunk pizzakrém és egy kis kecsap keveréke.mehet rá , ami éppen otthon van, sonka, szalámi, bacon, gomba, kukorica, hagyma, tonhal, szóval akármi és a tetejére bőven reszelt sajt.

sütés: előmelegített forró sütőbe kb 20 percig sütjük.

20 perc elteltéig ne nyissuk ki a sütőt.


ez a recept a lányom munkahelyéről származik, de már

az összes ismerősünk kipróbálta és nagyon nagyon meg vannak elégedve vele.


éppen ma vettem én is pizzakrémet és élesztőt, mivel nálunk ez lesz ma a vacsora.

remélem Neked is elnyeri a tetszésedet.

üdv.

2011. jan. 25. 13:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Ha szereted a reformos irányt, a finomlisztet keverheted teljes őrlésű liszttel is. Mi így csináljuk és kiadósabb, egészségesebb.
2011. jan. 25. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, és köszönöm a receptet :) már dagad a tészta :) kíváncsi leszek:) köszönöm mégegyszer :)
2011. jan. 25. 14:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!