Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mi a palócosan készített...

Mi a palócosan készített rántott sertésborda receptje?

Figyelt kérdés
A hús zöldbabbal, sajttal és sonkával volt töltve, ha jól emlékszem.
2011. jan. 19. 15:05
 1/3 anonim ***** válasza:
Erröl még nem tudtam, hogy van, hol hallottál róla?
2011. jan. 19. 18:09
 2/3 A kérdező kommentje:
Ettem ilyet, csak nem emlékszem, mi volt pontosan a töltelék.
2011. jan. 21. 00:24
 3/3 anonim ***** válasza:

Akkor valószinüleg saját kreáció volt.

A palóc módra általában zöldbabos valamit szokott jelenteni, én a következöképpen próbálkoznék:

Kevés zsiradékon összedarabolt hagymát üvegesre párolni, a megtisztitott és feldarabolt zöldbabot rátéve megpárolni, ha szükséges, kevés vizet adni hozzá, de mire megpuhul, ne maradjon leve. Nem puhitanám meg túlságosan, nyers nem legyen, de ne is akarjon szétesni. Ezután két változatot tudnék elképzelni.

1. variáció: A csikokra vágott sonkát összepiritani a babbal, kicsit kihütve a reszelt sajtot hozzáadni és két kivert karajszelet közé/zsebes karajszeletbe tölteni, a széleket tojás fehérjével megkenni, fogpiszkálóval/hústüvel összetüzni, panirozni és kisütni.

2. Variáció: egy nagyobb sonkaszelet egyik felére nem túl sok párolt babot tenni, egy szelet sajtot rá, félbehajtani és két réteg karaj közé csúsztatni, a széleket tojás fehérjével megkenni, fogpiszkálóval/hústüvel összetüzni, panirozni és kisütni.

A babot sóval, borssal, borsikafüvel füszerezném, a hússzeleteket csak kiverném és kicsit sóznám. Tálalás elött a fogpiszkálót/hústüt célszerü kiszedni.

Nem tudom, hogy ehhez hasonló volt-e, amit ettél, esetleg így próbáld ki.

2011. jan. 21. 08:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!