Milyen gyümölcsös húst ajánlanátok?
4-5 közepes szelet hús (csirke, karaj) 2 közepes alma
1 p. tejföl v. kefir, só, fehérbors
A hússzeleteket megveregetjük, fűszerezzük, kicsit állni hagyjuk. A meghámozott almát cikkekre vágjuk, a húsra rendezzük, fehérborssal megszórjuk, majd leöntjük a tejföllel. Olajozott tepsiben letakarva kb. fél órát sütjük.
80 dkg pulykamell szelet, 4-5 felezett őszibarack (befőttből is lehet), fél fej jégsali, 1 csokor petruska, só, bors.
A husikat sózzuk, borsozzuk és fólia alatt finoman kiveregetjük. Kevés olíván megsütjük picit a befőt levével meglocsoljuk. Közben a salátát összetépkedtem, a petrezselymet csak nagyjából vágtam meg és rászórtam. A husit lecsepegtettem egy tányéron és a pecsenyeléhez kompótlevet téve, sózva, borsozva készült a salátaöntet. Amikor a husik megsültek, a barackokat is szépen megpirongattam.
Nyammmm :) Végül barackos-almaszósz lett vaníliás pudingporral, tejföllel sűrítve, főtt krumpli, natúr (sós-borsos) sült csirkemellel. 3 adagot ettem, a kisfiamnak meg a férjemnek 1-1 adag maradt :S....
A többi variációt is kipróbálom a napokban :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!