Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Most akkor kell a gofriba tej...

Most akkor kell a gofriba tej vagy nem?

Figyelt kérdés
Egyik recept így írja, a másik meg úgy. Csináltam mindkét verziót, de tej nélkül nagyon kemény lett, mint a babapiskóta. Tejjel meg nem akart megsülni, mindig nyers maradt a közepe. :S
2011. jan. 18. 20:45
 1/7 anonim ***** válasza:
kevesebb tej?
2011. jan. 18. 20:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Tejjel kell csinálni, mert úgy az igazi.


Tegyél kevesebb tésztát a sütöbe és ne nyomd le olyan erösen, akkor átsül a közepe is.

2011. jan. 18. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:

Igen, lehet az lesz.

Esetleg tud valaki valami jól bevált receptet?

2011. jan. 18. 21:05
 4/7 A kérdező kommentje:
Okés, köszi. :)
2011. jan. 18. 21:07
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Én így készítem:


3 tojás

4 dl tej

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

2 cs vaníliás cukor

pici só

8 ek olaj


A tojást szétválasztom, a fehérjét habbá verem az egyik vaníliás cukorral.

A sárgáját kikeverem a másik cukorral, majd mehet a többi hozzávaló, csomómentesre keverem, majd a végén óvatosan beleforgatom a habot. Kicsit olyan, mint a piskóta tésztája.


Én így szoktam, nekünk ízlik.

2011. jan. 18. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszi, ki is próbálom valamelyik nap. :)
2011. jan. 18. 22:10
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia! Az andikonyháján van egy recept, az nekem bevált:


[link]

2011. jan. 19. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?

További kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!