Párolt krumpli alá kell víz?
vagy csak olaj szükséges?
Fontos lenne a válasz, mert már odatettem a krumplit olajjal, de félek, hogy így olyan lesz, mint a szalmakrumpli.
nincs semmi baj a kérdéseddel. mi a petrezselymes krumplit készítjük így. kevés zsíradék, bele a kocka krumpli vizesen,sózzuk és fedő alatt puhára pároljuk.néha tényleg kell egy cseppnyi víz, mert odakaphat az alja.
sűrűn kell forgatni lapáttal, hogy ne törjön össze, és, ha már puha, akkor szórjuk meg
frissenvágott petrezselyemmel.
üdv.
15.39-nek
Több mint 30 éve főzök. Elhiheted, hogy nem kamu. A krumpli elég vizes ahhoz, hogy megpárolódjon. Valóban a legjobb újkrumpliból, de régiből is meg lehet csinálni, ha még nincs összefonnyadva.
lehet keves vizzel,amennyit elfo,mire megpuhul.takareklangon,jol lefedve.
de lehet viz nelkul is.ezmeg finomabb.ekoor a krumplit a fozoedennyel egy masik fozoedenybe teszem,melybe vizet ontok,tehat viz tetejen fozom meg a viz nelkuli krumplit.
Lehet keves vizzel is parolni a krumplit.Csak annyi vizzel,amennyit el is fo,mire megpuhul.1 kg ra kb 3-4 dl vizet.Takareklangon ,jol lefedve.1-2 kanal vizzel potolni,ha elfott volna ido elott.
DE: legfinomabb a viz nelkul parolt krumpli. Egy edenybe teszem a felszeletelt krumplit keves soval elkeverem.
Egy kicsit nagyobb fozoedenyt veszek elo,es felig megtoltom vizzel. Ebbe az edenybe teszem a krumplival megtoltott edenyt. Tehat viz folott parolom a viz nelkuli krumplit. Ez nem fog leegni,csak kicsit tobb ido kell a puhulashoz ,de megeri,mert igy a legfinomabb ,tartalmasabb.Ttakareklangon,jol lefedve parolom,akar 2 fedovel is. Nem bagzikmeg,orakig friss izu marad.Tartsuk melegen,lefedve!
Ezt a fajta parolast egy keves 1-2 kanal olajjal valo elkeveressel megfinomabba es tartosabba tehetjuk.: vagyis meg az elejen a nyers krumplival keverve az olajat. Hasonlitsunk ossze egy sok vizben fozott krumplit egy viz nelkul parolttal,vagy keves vizuvel!
A csaladtagjainkat is bevonva! A vitaminok,asvanyi sok nyomelemek a hasunkba menjenek,ne a lefolyoba! Jo etvagyat!
JavitoK; Az also edenyt inkabb csak negyedeig kell megtolteni vizzel ,nempedig a feleig,ahogyan azt irtam
.
Mert ha sok a viz,felloccsanhat foves kozben a krumplira, es akkor lottek a viz nelkul parolt krumplinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!