Kenyeret szeretnék sütni, de milyet, és hogyan? Segitenél?





Én ezt szoktam elkészíteni:
Annyi módosítással, hogy csak vizet használok, sima olajat. Kenyérsütőben dagasztó progin szoktam elkészíteni a tésztát, aztán kiveszem, átgyúrom, cipóra formázom, tepsibe dobom, bevágom a tetejét és még kelesztek rajta egyet. Valahogy a gépi formát nem szeretem, de ez a reci nálunk rendszeres. Van, hogy teljes kiőrlésű lisztet is rakok bele!





leírom én hogyan szoktam:
felfuttatok 2,5 dkg élesztőt (egy élesztő fele) 3 deci langyos vizben, egy kis liszttel, majd hozzáöntöm ezt 1 kilóliszthez, megsózom és annyi vizet öntök még hozzá ( kb még 2 decit) hogy összeálljon kéztől elváljon. cipót formázok belőle, és utána 1 órát kelesztem, közbe sütöt bekapcsolom 220-250 fokra, és teszek be egy lábosba vizet, majd mikor megkelt a tésztám, és előmelegedett a sütö beteszem a kenyeret és 40 percig sütöm. általában 20 percnél kiszoktma venni és megkenem egy kis vizzel a tetejét alaposan, és mikor lejárt a 40 perc és kész a kenyér még akkor is utoljára megkenem vizzel. így jó ropogós - de nem ehetetlenül kemény - lesz a héja. szerintem egyszerü recept, már 1 éve ezzel sütöm kenyeret a bográcsozásokhoz, és összejövetelekre:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!