Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kenyeret szeretnék sütni, de...

Kenyeret szeretnék sütni, de milyet, és hogyan? Segitenél?

Figyelt kérdés
2011. jan. 17. 11:55
 1/7 anonim ***** válasza:
kenyérsütő géped van?
2011. jan. 17. 12:08
 2/7 anonim ***** válasza:

Google a te barátod.

[link]

2011. jan. 17. 12:10
 3/7 anonim ***** válasza:
Nézz közbe www.nosalty.hu oldalon. Van legalább száz kenyérrecept, és az alapot is úgy variálod, ahogy ízlésed kívánja :)
2011. jan. 17. 13:11
 4/7 anonim válasza:

Én ezt szoktam elkészíteni:

[link]

Annyi módosítással, hogy csak vizet használok, sima olajat. Kenyérsütőben dagasztó progin szoktam elkészíteni a tésztát, aztán kiveszem, átgyúrom, cipóra formázom, tepsibe dobom, bevágom a tetejét és még kelesztek rajta egyet. Valahogy a gépi formát nem szeretem, de ez a reci nálunk rendszeres. Van, hogy teljes kiőrlésű lisztet is rakok bele!

2011. jan. 17. 14:25
 5/7 anonim válasza:
ui.: Ja és én mindig friss élesztőből csinálom!
2011. jan. 17. 14:26
 6/7 bumbi02 ***** válasza:

leírom én hogyan szoktam:

felfuttatok 2,5 dkg élesztőt (egy élesztő fele) 3 deci langyos vizben, egy kis liszttel, majd hozzáöntöm ezt 1 kilóliszthez, megsózom és annyi vizet öntök még hozzá ( kb még 2 decit) hogy összeálljon kéztől elváljon. cipót formázok belőle, és utána 1 órát kelesztem, közbe sütöt bekapcsolom 220-250 fokra, és teszek be egy lábosba vizet, majd mikor megkelt a tésztám, és előmelegedett a sütö beteszem a kenyeret és 40 percig sütöm. általában 20 percnél kiszoktma venni és megkenem egy kis vizzel a tetejét alaposan, és mikor lejárt a 40 perc és kész a kenyér még akkor is utoljára megkenem vizzel. így jó ropogós - de nem ehetetlenül kemény - lesz a héja. szerintem egyszerü recept, már 1 éve ezzel sütöm kenyeret a bográcsozásokhoz, és összejövetelekre:)

2011. jan. 17. 18:02
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek,elfelejtettem irni,hogy nincs gépem,de próbálkozok majd.
2011. jan. 19. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!