Kinek mi a kedvenc csirkés kajája?
Magas falú tepsi aljára teszek füstölt szalonna csíkokat, erre kinyomkodott savanyú káposztát, erre teszek bacon szalonna csíkokat, erre teszek feldarabolt csirkemellet, annak a tetejére fokhagymát darabolok, rá vörös vagy fehér hagymát szeletelek, erre vékony almaszeleteket teszem, az almára teszek megint bacon szalonna szeleteket, az egészet meglocsolom bőven tejföllel, reszelek rá sajtot, simát és füstöltet is. Letakarom alufóliával. Sütőben sütöm 30-40 percig, amíg a csirkemell megpuhul. Tört krumpli, vagy petrezselymes rizs is jó hozzá.
Nagyon finom! Próbáljátok ki!
1 doboz natúr joghurtba keverek egy nagy csipet borsot és kb. 4-5 gerezd reszelt v. apróra vágott fokhagymát. Ebben 1 napig pácolom a felszeletelt v. csíkokra vágott csirkemellet v. combot és másnap kisütöm.
Finom, gyors, könnyű és aki diétázik, az is eheti.
paprikás csirke,de nem mellből,hanem combból és a hátából.Zsírral,és nem olajjal.
Vagy csirkecombot kizsírozott tepsibe rakom,sót,kevés majorannát teszek rá,és beborítom sok,karikára vágott vöröshagymával. A tetejére teszek házitejfölt (vagy főzőtejszínt) befedem alufóliával,és puhára párolom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!