Milyen egyszerű sütit ajánlotok? (linket, ha lehet)
sajnos linkelni nem tudok, de leírom Neked HI.legegyszerűbb sütijét.
-25 dkg liszt
-25 dkg cukor
-2,5 dl tej
-1 tojás
-10 dkg vaj/margarin
-fél csom. sütőpor
-2 evőkanál keserű kakaópor.
a cukrot a vajjal, a tojással jól kikeverjük, hozzáadjuk
apránként a tejet, a sütőporos lisztet és a kakaót.
sütőpapírral bélelt tepsiben kb 35 percig tűpróbáig sütjük.
önmagában porkorral meghintve is finom, de sütés előtt
megszórhatjuk lecsöpögtetett meggyel,mazsolával, sütésálló lekvárdarabokkal, vagy egyszerűen félbevágva lekvárral megkenjük.
tortaalapnak is kiváló.
ez egy közepes tepsire való, de másfél adagban kiadósabb.
ÁÁÁÁ, megelőztél, én is ezt akartam írni! Na mindegy, itt a receptje:
Szilvásbukta:
* A tésztához:
* 20 dkg finomliszt
* 20 dkg rétesliszt
* 3 dkg friss élesztő
* 5 dkg cukor
* 2 tojássárgája
* 5 dkg sütőmargarin
* 2-3 dl tej
* 1 citrom leve
* 1 evőkanál rumaroma
* só
* A töltelékhez:
* 25 dkg aszalt szilva
* kevés cukros-citromos tea
* őrölt fahéj
* zsír
* 1 dl tej
* 5 dkg sütőmargarin
* 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A szilvát jól megmossuk, cukros-citromos teában megáztatjuk, kimagozzuk és lecsepegtetjük.
Az élesztőt 1 dl - cukorral édesített - tejben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a kétféle liszttel, a tojássárgájával, a citromlével, a rumaromával és 1 csipet sóval. Annyi langyos tejet dagasztunk bele, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk, az olvasztott margarint is beleöntjük, és cipót formázva belőle, letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.
Ezután fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk, négyzetekre vágjuk, és mindegyikbe 1-1 aszalt szilvaszemet csomagolunk. Zsírozott tepsibe tesszük, meglocsoljuk 5 dkg olvasztott margarinnal, és előmelegített sütőbe tesszük. Ha a sütő átforrósodott, takarékra állítjuk. Ha a bukta halványsárgára sült, forró, vaníliás cukorral ízesített tejjel megöntözzük, úgy sütjük meg teljesen.
Ezt a sütit nem kell sütnim fini és úgy profin néz ki.
Családi kedvenc, és nagyon egyszerű, tényleg csak összekevergetni kell a cuccokat, és jó lesz.
Én ezt szeretem nagyon és nem nehéz elkészíteni.
Vagy ugyan ezen az oldalon nézd meg a sportszeletet,nagyon finom és még egyszerűbb:)
Ha sütöttél írd meg mit választottál:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!