Találtam egy nagyon egyszerű levelestészta receptet. Ezt vajon le lehet fagyasztani?
Gyors leveles tészta
Hozzávalók: 30 dkg liszt, 1 tojásfehérje (akár el is maradhat), 1 késhegynyi só, 25 dkg margarin, 6 evőkanál víz, 2 evőkanál ecet.
Elkészítése: a liszttel elmorzsoljuk a margarint, majd a hozzávalókkal gyorsan összegyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk és feltekerjük. A tésztarudat 4 darabra vágjuk, egyenként kinyújtjuk, a részeket egymásra fektetjük, és a hűtőben 20 percig pihentetjük. Ezután a rétegzett tésztát vékonyra nyújtjuk, és a felhasználás szerint szeleteljük. Kiváló sós keksznek, sós rúdnak, sós masninak, virslibundának, töpörtyűs, húsos pogácsának vagy édes töltött párnácskának, mákos, diós tekercsnek, túrós, lekváros kiflinek vagy fantáziánk szerint sok minden egyébnek.
A kiszúrt süteményeket felvert tojással (vagy csak a fehérjével) megkenjük, a sósat sóval, sajttal, magokkal szórjuk meg, az édes töltelékkel készülteket majd sütés után, még melegen vaníliás cukorba forgatjuk. A leveles vajas tésztából készült sütemény csak akkor sikerül, ha a sütő elég forró ahhoz (220 fokos), hogy a tésztát azonnal felhúzza, különben lapos és szalonnás marad.
Cukrász vagyok.
Ez nem leveles tészta ebben a formában.
Ez egy sima gyúrt omlós tészta, amit rétegezel.
De a jó hír, hogy tényleg lefagyaszthatod, de a felengedéshez egy éjszakára tedd a hűtőbe, hogy ott olvadjon ki a lehető leglassabban.
Ez nem leveles tészta.
A leveles tésztát hajtogatva készítjük, az alaptésztába kell hajtogatni a vajas masszás részt.
Egy pék-cukrász
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!